Obrenovac, 12.12.2018

Da li će Beograd postati prva evropska prestonica bez skvoša?


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 21.12.2017.
Situacija je alarmantna...

Foto:Skvoš asocijacija Srbije/Facebook
Skvoš asocijacija Srbije uputila je apel javnosti da se spreči gašenje ovog sporta u Srbiji.

"Prvi skvoš klub u Srbiji, Skvošlend, otvoren je 2003. godine u Pionirskom gradu sa tri skvoš terena. Iste godine osnovane su i Skvoš asocijacije Srbije i Beograda. Nažalost, to je jedini klub u Srbiji. U proteklih 15 godina u klubu je održano 300 turnira, na kojima je učestvovalo 4.800 takmičara. Ovaj beogradski klub dao je sve reprezentativce od pionira do seniora i stub je ovog sporta na Balkanu. Skvošlend ima ugovor na osnovu kojeg koristi prostor koji se nalazi na terenima SRC Pionirski grad, koji ističe u martu 2018", navode čelnici Asocijacije, ističući da se taj termin veoma primakao, time i sve izvesnije gašenje ovog sporta u našoj zemlji - ukoliko se ne nađe novo rešenja.

Posledice gašenja kluba bile bi katastrofalne po ovaj sport. Time bi prestala da postoji reprezentacija Srbije kao i škola skvoša za decu koju pohađa 50 mališana u svim kategorijama.

"Posao bi izgubilo 12 trenera. Klub bi prestao sa radom u sezoni u kojoj su napravljeni najbolji rezultati u istoriji. Beograd bi postao jedina prestonica u Evropi bez skvoš terena. Čelnici kluba apeluju na vlasti da se što pre reši pitanje nove lokacije, kako bi se izbegle fatalne posledice", izjavili su iz Skvoš asocijacije Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE