Obrenovac, 22.02.2019

SPEKTAKULARAN PRIJEM: Dodeljene nagrade najboljim profi voza─Źima u Srbiji


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2018.
U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Moto saveza Srbije (MSS), ju─Źe su u hotelu Metropol Palace u Beogradu, progla┼íeni najbolji takmi─Źari u auto, moto i karting sportu za proteklu sezonu i tom prilikom su uru─Źene medalje svima koji su ostvarili vrhunske rezultate u 2017. godini

Foto:Promo


´╗┐

Ovu tradicionalnu dodelu nagrada pred mnogobrojnim zvanicama i uz spektakularan program, otvorili su predsednik AMSS i MSS Mirko Butulija, predsednik Me─Ĺunarodne automobilske federacije (FIA) ┼Żan Tod, kao i predsednik Me─Ĺunarodne moto federacije Evrope (FIM Europe) dr Srb Wolfgang.

„Zahvaljuju─çi zajedni─Źkom radu SAKSS, MSS i AMSS ovo proglašenje podignuto je na viši nivo u odnosu na prethodne godine, što je izraz poštovanja prema našim šampionima. Ulo┼żili smo dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika na najpresti┼żnijim moto trkama izdr┼żljivosti na svetu, a sada mo┼żemo da se pohvalimo da Srbija kona─Źno ima i svoju reprezentaciju u kartingu, sa─Źinjenu od najmla─Ĺih de─Źaka i devoj─Źica uzrasta 7-15 godina, koji ─çe u predstoje─çoj sezoni nastupati na šampionatu Centralno evropske zone (CEZ). Cilj nam je da u naredne dve godine omogu─çimo da takmi─Źenja budu samoodr┼żiva, te da sva sredstva usmerimo na obuku funkcionera, sudija i promociju auto, moto i karting sporta, kako bismo imali dovoljan broj takmi─Źara u svim disciplinama“, istakao je Butulija i zahvalio se predstavnicima Vlade Republike Srbije, a naro─Źito Ministarstvu odbrane i Ministarstvu omladine i sporta, te predstavnicima auto-moto saveza i klubova iz regiona.

„─îestitam svim šampionima ove Sve─Źane ceremonije dodele nagrada, kao i organizatorima ovog doga─Ĺaja. FIA ─çe nastaviti da podr┼żava vašu zemlju“, rekao je ┼Żan Tod u video poruci.

Pohvalivši organizatore, predsednik FIM Europe zahvalio se svima na divnoj ve─Źeri i po┼żeleo puno sre─çe u daljem radu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ovom prilikom primio je specijalno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju auto, moto i karting sporta u Srbiji.

„Saradnja sa AMSS je i do sada bila uspešna, a nastoja─çemo da je kroz zajedni─Źke projekte još više oja─Źamo“, istakao je Vulin, zahvalivši se AMSS i predsedniku Mirku Butuliji za sve što su uradili za auto, moto i karting sport Srbije i tom prilikom podelio nagrade najmla─Ĺim trka─Źima.

Pored medalja tami─Źarima, predsednik AMSS i MSS Mirko Butulija, predsednik SAKSS Staniša Lazarac i generalni sekretar MSS Bo┼żidar Mihailovi─ç uru─Źili su specijalna priznanja i drugim predstavnicima najva┼żnijih institucija koje podr┼żavaju, poma┼żu i prate ove sportove u našoj zemlji, izme─Ĺu ostalog i ministru omladine i sporta Vanji Udovi─Źi─çu i ministarki gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture Zorani Mihajlovi─ç.

Najpresti┼żniju nagradu za osvojene tri šampionske titule, zlatnu kacigu, ove godine odneli su - u auto sportu Dejan Ili─ç (klasa brdske trke) i Slobodan Jakovljevi─ç (klasa auto slalom) i, u moto sportu - Branko Anti─ç (klasa MX1) i Slobodan Krsti─ç (klasa Moto klasik MK 500). Zlatna plaketa za osvojene tri šampionske titule na brdskim stazama pripala je klubu ASK Gaga Racing Team.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE