Obrenovac, 11.08.2020

Jokić posle Eurobasketa: Zvaće me izdajnikom


Izvor: Večernje Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 29.09.2017.
Burne reakcije i mnoštvo negativnih komentara okupirali su društvene mreže kada je saopšteno da Nikola Jokić neće igrati EP

Foto:Printscreen
Igrač Denvera je nedavno pomenuo i pretnje, a sada se prvi put zvanično oglasio i otkrio razlog zbog kog nije bio na spisku Saleta Đorđevića.

Po svemu sudeći, Nikola je još posle OI znao da neće ići u trku za evropsko zlato.

"Nekako sam znao da neću igrati za reprezentaciju, jer sam bio potpuno “prazan” posle osvajanja srebra na OI. To je bio vrhunac moje karijere: Olimpijske igre, nacionalni tim, Srbija, himna, dres... Potom sam došao u Ameriku i pomislio: “Oh, ponovo moram sve iz početka”. Osetio sam se umorno i ispražnjeno, znao sam da moram da uzmem slobodno kako bih se oporavio, radio na svom telu i pripremio za sledeću sezonu, " kaže Jokić.

Nakon vesti o tome da se neće naći u reprezentaciji, navijači su najoštrije osudili takav postupak.

"Posle poraza u finalu Evrobasketa ove godine, dobio sam mnogo poruka i iznenadio sam se koliko su bile loše. Ljudi su takvi - kada ne igrate jednu godinu za reprezentaciju, nazivaće vas izdajnicima i slično."

Bez obzira na sve, Nikola smatra da će se tad tokom leta isplatiti i da će se rezultati videti u predstojećoj sezoni.

"Morao sam u teretani da radim neke stvari koje nikada do tada nisam radio. Ako svoje telo smatrate alatom, što je ono bolje, vi ćete biti bolji radnici. Značiće mi mnogo da budem brži, skačem više, budem jači, da imam samopouzdanja... To će mi biti od velike pomoći," dodaje Nikola.

On je siguran u to šta je Denveru potrebno za bolji plasman.

"Komunikacija je ključ, jer ako vi ne stignete, možda vaš saigrač može da stigne. Tako možete pomoći i njemu. Znači, samo komunikacija i želja da se igra dobro u odbrani. Da svoje telo date za tim, " zaključuje Jokić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE