Obrenovac, 12.07.2020

LETNJI RASPUST 019


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.06.2019.
Besplatne sportske aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola u periodu od 15. juna do 5. jula

Foto:Printscreen
Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac” pokrenuo projekat pod nazivom ”Letnji raspust 019” koji podrazumeva besplatne sportske aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola tokom letnjeg raspusta.

Za svu zainteresovanu decu iz osnovnih i srednjih škola biće organizovane aktivnosti obuke i takmičenje u četiri različita sporta. Mladi Obrenovčani moći će da igraju fudbal, košarka, odbojka i stoni tenis. Svako dete prolazi kroz svaki sport.

Ekipe će biti fomirane prema uzrastu i takmičiće se u svakoj sportskoj disciplini. Takmičenje se organizuje za svaki sport pojedinačno, uz obavezu da se prođe kroz svako od takmičenja.

Nikola Bukovčić, koordinator sportske hale SKC-a, kazao da je program za sve polaznike besplatan da će biti realizovan od 15. juna do 5. jula svakog radnog dana od 9.00 do 15.00 časova.

"Obezbeđen je kamp, to jest, dnevni boravak u trajanju od šest sati, sa pauzama između sportova, uz osveženje i užinu. Svaki polaznik imaće priliku da besplatno stiče nove veštine i to uz nadzor stručnih lica. Projekat je podržao Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda. A kako bismo povećali broj devojčica, od ove godine imamo i odbojku kao jedan od ponuđenih sportova", rekao je Bukovčić.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković smatra da je najveća vrednost ovog programa uključivanje u sport i dece koja se ne bave sportom aktivno.

"Cilj je da se deca isprobaju u sve četiri različite sportske discipline, da bi se ogledala i u sportovima u kojima nemaju nikakva iskustva ili koji su njima manje dostupni. Pored novih sportskih znanja koja će dobiti od vrsnih trenera sa iskustvom, koji inače rade sa tom uzrasnom kategorijom, deca će provesti vreme rekreirajući se u društvu svojih vršnjaka", istakao je Stanković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE