Obrenovac, 23.04.2019

Održan ”Sajam sporta” u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.02.2018
Predsednik Komisije za sport, Miloš Stanković, rekao je da je današnja slika poslata iz Obrenovca, slika EKO DINARA

Foto:lokalnenovine.rs
Već pet godina, tačnije od 2013. godine, u Gradskoj opštini Obrenovac funkcioniše program ”Eko-dinar”, zahvaljujući kojem se oko 2500 dece potpuno besplatno bavi sportom. Ovaj program podrazumeva da se svako dete uzrasta od 10 do 18 godina može potpuno besplatno baviti sportom kojim želi i obuhvata finansiranje 45 klubova.

Kako bi se promovisao sport i animirala deca koja se ne bave ni jednim sportom, da odaberu sport koji im se najviše dopada, i uključe se u program finansiranja "Eko dinar" u Sportsko kulturnom centru u Obrenovcu održan je Sajam sporta. Na sajmu se predstavilo preko 40 obrenovačkih sportskih klubova koji su delili promotivne flajere, bili u direktnom razgovoru sa posetiocima i demonstrirali veštine sporta kojim se bave.

Svoje sportsko umeće predstavili su mali fudbaleri, karatisti, košarkaši, vaterpolisti, šahisti, džudisti i mnogi drugi, i pomogli svojim drugarima, koji su došli na promociju sporta, da odaberu pravi sport za sebe i da naprave svoje prve sportske korake.

Predsednik Komisije za sport, Miloš Stanković, rekao je da je današnja slika poslata iz Obrenovca, slika EKO DINARA.

"Sajam sporta u Obrenovcu je svojevrsna promocija svih sportskih klubova sa teritorije opštine Obrenovac, koji su podržani od strane opštine Obrenovac kroz jedinstven program koji imamo, a to je program Eko dinar u kojem svako dete može da se potpuno besplatno bavi sportom, što je dalo maksimalne rezultate što se vidi i po broju dece danas u Sportsko kulturnom centru."- rekao je Miloš Stanković.

Pre šest godina na teritoriji Gradske opštine Obrenovac postojalo je samo sedam klubova koji su imali mogućnost da rade sa omladinskim selekcijama, dok je danas taj broj uvećan na preko 45 klubova koji imaju svoje škole.

"Rezultat velikog rada, suštinskih zalaganja, pravljenja novog kvalitetnog sistema koji je doveo do omasovljenja svih škola sportova na teritoriji Gradske opštine Obrenovac je rezultat projekta "Eko dinar", takodje i svih ostalih programa koje opština Obrenovac pomaže i kroz konkursni deo kada je u pitanju finansiranje sportskih organizacija i kada je u pitanju školica sporta za naše najmlađe sugradjane od tri do sedam godina i kada je u pitanju školski sport i kada je u pitanju ženska škola košarke "Marina Maljković, gde sve devojčice mogu besplatno da treniraju"." - rekao je Stanković.

Projekat "Eko dinar" je program koji je apsolutno podigao obrenovački sport na jedan maksimalan nivo i omogućio svim mališanima da uživaju baveći se sportom, da budu zdraviji jer sport pozitivno utiče na zdravlje, da nauče šta je to timski rad, ali i da nauče kako da sportski podnesu i pobede i poraze.

Sajam je održan pod pokroviteljstvom Komisije za sport opštine Obrenovac i Sportsko kulturnog centra ”Obrenovac”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE