´╗┐ SPEKTAKL NA VODI

Obrenovac, 22.08.2018

SPEKTAKL NA VODI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2018.
Svetski kup u veslanju: Vi┼íe od 1.000 u─Źesnika na Adi

Foto:AP


´╗┐

Regatna staza na Savskom jezeru pretvorila se u najve─çu pozornicu svetskog veslanja na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu, uz u─Źeš─çe više od 1.000 takmi─Źara iz 42 zemlje.

"Vesla─Źki savez Srbije ima veliko iskustvo sa organizacijom ovakvih takmi─Źenja na našoj prelepoj stazi. I ovoga puta ništa nismo prepustili slu─Źaju, na vreme smo krenuli sa ispunjavanjem svih organizacionih zadataka i potpuno spremno do─Źekujemo start prvih trka. U odnosu na prošlogodišnji Svetski kup ove godine ima─çemo gotovo duplo više u─Źesnika i zbog ─Źinjenice da je termin znatno bolji", rekao je generalni sekretar Vesla─Źkog saveza Nebojša Jevremovi─ç.

On je iskoristio priliku da se zahvali Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, koje je sna┼żno podr┼żalo organizaciju, zatim Gradu Beogradu i Javno-komunalnom preduze─çu "Ada Ciganlija" i Svetskoj vesla─Źkoj federaciji na ogromnom poverenju.

Svetski kup se odr┼żava od 1997, a ─Źine ga tri regate, posle ─Źega se proglašavaju ukupni pobednici. Svetski kup u Beogradu je prvi ove godine, drugi ─çe biti odr┼żan u Lincu (Austrija) od 22. do 24. juna, a tre─çi u Lucernu (Švajcarska) od 13. do 15. jula.

"Posle Svetskih kupova 2012. i 2017. i Evropskog prvenstva 2014. doma─ça publika ima─çe ponovo priliku da vidi neke od najboljih vesla─Źa i vesla─Źica današnjice što bi trebalo da bude sasvim dovoljna pozivnica za sve ljubitelje veslanja i sporta uopšte da do─Ĺu na Adu. Ponosni smo na ─Źinjenicu da ─çe se na Savskom jezeru ogledati mnogobrojni osvaja─Źi svetskih medalja sa šampionata u Saraosti 2017. i u─Źesnici Olimpijskih igara u Riju. Na programu ─çe biti ukupno 17 disciplina, od kojih je 14 olimpijskih i ─Źetiri u para veslanju. Najbrojniju reprezentaciju ima─çe Holandija sa 22 posade, prošlogodišnji pobednik Velika Britanija nastupi─çe sa 21 ─Źamcem, Nema─Źka i Kina ima─çe po 20 posada", objasnio je Jevremovi─ç.

Srbiju predstavlja 10 takmi─Źara - u skifovima Marko Marjanovi─ç, Miloš Vasi─ç i Nenad Be─Ĺik, Miloš Stanojevi─ç u skifu za lake vesla─Źe, Aleksandar Be─Ĺik i Igor Ðeri─ç u dubl skulu, zatim u okviru razvojnog programa Svetske federacije dubl skul Vukašin Piva─Ź i Dušan Slavni─ç, kao i ┼żenski dvojac Nataša Zari─ç i Jovana Arsi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE