Obrenovac, 25.04.2019

SPEKTAKL NA VODI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2018.
Svetski kup u veslanju: Više od 1.000 učesnika na Adi

Foto:AP
Regatna staza na Savskom jezeru pretvorila se u najveću pozornicu svetskog veslanja na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu, uz učešće više od 1.000 takmičara iz 42 zemlje.

"Veslački savez Srbije ima veliko iskustvo sa organizacijom ovakvih takmičenja na našoj prelepoj stazi. I ovoga puta ništa nismo prepustili slučaju, na vreme smo krenuli sa ispunjavanjem svih organizacionih zadataka i potpuno spremno dočekujemo start prvih trka. U odnosu na prošlogodišnji Svetski kup ove godine imaćemo gotovo duplo više učesnika i zbog činjenice da je termin znatno bolji", rekao je generalni sekretar Veslačkog saveza Nebojša Jevremović.

On je iskoristio priliku da se zahvali Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, koje je snažno podržalo organizaciju, zatim Gradu Beogradu i Javno-komunalnom preduzeću "Ada Ciganlija" i Svetskoj veslačkoj federaciji na ogromnom poverenju.

Svetski kup se održava od 1997, a čine ga tri regate, posle čega se proglašavaju ukupni pobednici. Svetski kup u Beogradu je prvi ove godine, drugi će biti održan u Lincu (Austrija) od 22. do 24. juna, a treći u Lucernu (Švajcarska) od 13. do 15. jula.

"Posle Svetskih kupova 2012. i 2017. i Evropskog prvenstva 2014. domaća publika imaće ponovo priliku da vidi neke od najboljih veslača i veslačica današnjice što bi trebalo da bude sasvim dovoljna pozivnica za sve ljubitelje veslanja i sporta uopšte da dođu na Adu. Ponosni smo na činjenicu da će se na Savskom jezeru ogledati mnogobrojni osvajači svetskih medalja sa šampionata u Saraosti 2017. i učesnici Olimpijskih igara u Riju. Na programu će biti ukupno 17 disciplina, od kojih je 14 olimpijskih i četiri u para veslanju. Najbrojniju reprezentaciju imaće Holandija sa 22 posade, prošlogodišnji pobednik Velika Britanija nastupiće sa 21 čamcem, Nemačka i Kina imaće po 20 posada", objasnio je Jevremović.

Srbiju predstavlja 10 takmičara - u skifovima Marko Marjanović, Miloš Vasić i Nenad Beđik, Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, Aleksandar Beđik i Igor Ðerić u dubl skulu, zatim u okviru razvojnog programa Svetske federacije dubl skul Vukašin Pivač i Dušan Slavnić, kao i ženski dvojac Nataša Zarić i Jovana Arsić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE