Obrenovac, 25.03.2019

Udovičić obišao završne radove na sportskoj hali u Mionici


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 03.04.2018.
Stavljanjem ove sportske hale u funkciju Mionica, ali i ceo Kolubarski okrug, dobiće sportski centar za sve sportiste, kao i učenike - rekao je ministar omladine i sporta

Foto:MOS
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je juče da će buduća sportska hala u Mionici kod Valjeva biti jedna od najsavremenijih i da će moći da se održavaju i velika takmičenja.

Udovičić je juče, sa predsednikom Opštine Mionica Bobanom Jankovićem i predsednikom Rukometnog saveza Srbije Božidarom Đurkovićem, posetio halu u izgradnji koja će imati 2.900 kvadratnih metara, i tribine za 2.800 ljudi.

Projekat je po normama IHF i FIBA za međunarodne utakmice, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

„Stavljanjem u funkciju ove sportske hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica ali i ceo Kolubarski okrug će dobiti sportski centar za sve sportiste, kao i učenike, uz mogućnost održavanja velikih takmičenja“, rekao je Udovičić i dodao da će to biti za najviše tri meseca.

Ministar je podsetio da je mesto gde se gradi hala, "do prošle godine za Mionicu bilo sinonim za opasnost i ruglo, za lažna obećanja mnogih, ostavljeno van svake namene još od 1993. godine".

On je istakao da je želja da Mionica "postane još jedan u nizu centara za sport" u Srbiji i da tu rukomet dobije Nacionalni trening centar.

„Ali, i da stvorimo uslove za sve druge sportove, uključujući odbojku i košarku, jer nam je cilj da sportisti iz cele zemlje i regiona dolaze u Mionicu“, rekao je ministar.

Predsednik Rukometnog saveta Srbije Božidar Đurković zahvalio je Vladi Srbije, Opštini i Udovičiću.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE