Obrenovac, 21.03.2019

Beograd bi uskoro mogao da postane regionalni centar za 'e-sport'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 05.04.2018.
Glavni grad Srbije bi uskoro mogao da postane regionalni centar za elektronski sport - profesionalno takmi─Źenje u igranju video-igara

Foto:EPA/FRANK RUMPENHORST


´╗┐

„Srbija je zemlja na koju smo se fokusirali, naro─Źito iz razloga što je "e-sport" priznat od strane dr┼żave. To ─çe nam omogu─çiti da bolje izgradimo 'ekosistem' "e-sport", uz pomo─ç zvani─Źnih institucija“, rekao je direktor kineske kompanije "Alisport" D┼żejson Fung.

Delegacija "Srpskog esports saveza" boravila je u kineskom gradu Haikou gde je odr┼żano finale takmi─Źenja "World electronic sport games" (WESG).

Razgovarali su o razvoju WESG u regionu, saradnji, kao i podršci u unapre─Ĺenju razvoja sistema "e-sport" u Srbiji.

„Razgovori sa Srpskim "e-sport" savezom definitivno idu u pravom smeru i radujemo se što ─çemo uskoro i ozvani─Źiti saradnju. Ove godine smo na našim WESG takmi─Źenjima imali više 65.000 u─Źesnika širom sveta, tako da sam izuzetno zadovoljan. Gradimo više mogu─çnosti za sve širom sveta da zajedni─Źki u─Źestvuju u "e-sportu"“, kazao je Fung.

Srpski esports savez zahvalio je vlasnicima kompanije što su prepoznali Srbiju kao partnera.

Generalni sekretar Dalibor Marinovi─ç rekao je da su Kinezi zadovoljni uslovima poslovanja u Srbiji.

„Troškovi nisu problem, pošto bi se pokrili kao što je to bilo u Grand finalu, a najve─ça prednost Beograda je u tome što se u radijusu od 500 km, nalaze svi glavni gradovi zemalja bivše Jugoslavije“, rekao je Marinovi─ç.

On je istakao da je to razvojna šansa da Beograd postane regionalni centar "elektronskih sportova", ali u sadašnjoj fazi neophodna je i podrška dr┼żave.

Po re─Źima Funga, ┼żelja je da "e-sport" postane tradicionalan i dostigne standard Olimpijskih igara. Cilj je da se sve zemlje uklju─Źe u "e-sport", a WESG ─çe se slede─çe godine proširiti na Evropu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE