Obrenovac, 11.08.2020

PARTIZAN PREDSTAVIO NOVOG TRENERA


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 05.08.2018.
Mirković: Znam zahteve, prvo da se TRGNEMO iz apatije

Foto:Alo/K.Radulović
Novi trener fudbalera Partizana Zoran Mirković izjavio je da je poziv stigao iznenada, ali da je veoma svestan obaveza i zahteva velikog kluba i poručio da je najvažnije da ekipa izađe iz psihološke apatije.

"Poziv je usledio iznenada, poslednje dve godine sam radio u reprezentaciji Crne Gore. Četvrti pu se vraćam u Partizan i vrlo dobro znam obaveze i zahteve. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije, tako da ne dolazim u idealnom momentu, ali se sve može popraviti. Vreme nam nije saveznik, ali ekipa treba da se podigne i izađe iz grča. Glavni cilj je da se poradi na psihološkom planu", rekao je Mirković na promociji u SC Teleoptik.

Njegovo interesovanje za ekipu do sada je bilo bazirano na Crnogorcima Nebojši Kosoviću i Marku Jankoviću, ali uvideo je već i druge probleme.

"Ekipa poseduje kvalitet, pričali smo o pojedincima, ali detalje ne bih iznosio u javnost. Imam dovoljno informacija o igračkom kadru", dodao je novi trener crno-belih.

Kada je reč o Ljubiši Tumbakoviću, Mirković je rekao da je on njegov veliki prijatelj i mentor.

"Tumbaković je moj veliki prijatelj. On je bio moj i fudbalski i trenerski mentor, podrzao me je u odluci da treba da prhvatim ponudu Partizana. Žao mi je što smo završili saradnju, ali želim im sve najbolje", zaključio je Mirković.

Sportski direktor Partizana Ivica iIliev nije krio zadovoljstvo izborom novog trenera.

"Pre 27 godina sam ga gledao u dresu Partizana, a sada imam čast da sa njim sarađujem. U poslednjih godinu-dve sam se o njemu intezivno informisao. Vrlo brzo smo se dogovorili, pre par dana smo krenuli u realizaciju ove priče. Trenutak kada smo se čuli bio je dovoljan da postignemo dogovor. Imamo želju da rastemo i stvaramo, a Bata je projekat za duži period. Verujem da ćemo napraviti velika dela", dodao je Iliev.

Stručni štab činiće Gordan Petrić, Žarko Lazetić, Strahinja Pandurović, Miša Filipović, Nemanja Jovšić i Aleksandar Tomić.

Mirković je na klupi Partizana nasledio Miroslava Ðukića sa kojim je sporazumno raskinut ugovor.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE