Obrenovac, 04.08.2020

BATA FORSIRA KLINCE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 13.01.2019.
Deca vade Partizan iz krize!

Foto:StarSport
Aktuelni zimski prelazni rok kao retko kad u poslednjoj deceniji pokazuje staru istinu Partizana - UEFA je bila i ostala najveći sponzor kluba. Ispadanjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Bešiktaša crno-beli su ostali bez značajnog izvora finansiranja, a kako je i prodaja igrača u direktnoj vezi s rezultatima na međunarodnoj sceni, para za pojačanja sada nema.

Treneru Zoranu Bati Mirkoviću ne preostaje ništa drugo nego da u omladinskoj školi traži novu energiju za prolećni deo sezone, pa se tako već zna da će se najmanje trojica igrača iz generacija 2001/02. pridružiti ekipi za pripreme u Turskoj. U pitanju su Filip Stevanović, koji je jesenas debitovao, kao i dvojica štopera Strahinja Pavlović i Bojan Balaž.

Moguće je da pored ove trojke mesto na širem spisku pronađu i još dvojica Strahinja: Bošnjak i Jovanović. Obojica su jesen proveli na pozajmici u Zemunu, odnosno Proleteru, ali su povučeni iz tih ekipa sa obrazloženjem da će im se tražiti druga sredina za nastavak kaljenja u seniorskom fudbalu.

Šansi se nada i Jovan Kokir, koga su pojedini mediji dovodili u vezu sa Crvenom zvezdom, ali zasad nema konkretnih naznaka da će se takav transfer dogoditi tokom januara.

Novac najveći problem

Ako problemi u funkcionisanju kluba ostanu na ovom nivou, Partizan će nastaviti da životari. Crno-beli će s postojećim igračkim kadrom završiti ovu sezonu, a onda će pokušati da je što pre zaborave. Muke će, međutim, nastati ukoliko ne bude novca za servisiranje redovnih obaveza i dugova za koje se interesuje UEFA u procesu licenciranja. Takav rasplet mogao bi da ugrozi egzistenciju kluba, ali do redovnog prolećnog monitoringa u martu ostalo je dovoljno vremena za rešavanje gorućih pitanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE