Obrenovac, 20.05.2019

ZLATNI KARATISTI SRBIJE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 18.09.2018.
Na EP osvojeno 19 medalja!

Foto:Promo
Na 33. Evropskom prvenstvu u tradicionalnom karateu u Beogradu, na kome je učestvovalo skoro tri stotine takmičara iz osamnaest zemalja, srpski reprezentativci osvojili su 10 zlatnih, tri srebrne i šest bronzanih medalja.

Ženski seniorski kata tim Srbije (Jelena Stanojević, Marija Paunović, Aleksandra Ilić) osvojio je zlatnu medalju i još jednom su opravdale svoje prethodne titule evropskih i svetskih prvakinja.

Izuzetan uspeh ostvarila je seniorka Jelena Stanojević, koja je na ovom prvenstvu postala i evropska šampionka u borbama, što je samo učvrstilo njenu dominantnu poziciju na svetskoj sceni.

Osim zlatnih seniorki, evropski šampioni su i kadeti Jovan Vujnović u disciplinama kate i fuku go, Nikola Pirić u kogo kumiteu, juniorka Anja Kojić u kumiteu, veterani Ljubiša Spasojević (kogo kumite) i Tomislav Kojić u katama, kao i kadetski kata tim (J.Vujnović, N. Pirić i M. Milanović).

U generalnom plasmanu, Srbiji je pripalo treće mesto po broju osvojenih medalja, dok su najuspešnije nastupe imali karatisti Rumunije i Slovenije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE