Obrenovac, 26.04.2019

ZLATO ZA SRBE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 19.05.2018.
Tomićević i Zorić trijumfovali na Svetskom kupu u Segedinu

Foto:Promo
Posada srpskog dvoseda na 1.000 metara Marko Tomićević, Milenko Zorić okitila se zlatom na Svetskom kupu u Segedinu.

Zvanično najuspešniji srpski sportisti u 2017. godini i aktuelni svetski šampioni u ovoj elitnoj disciplini još jednom je demonstrirala nadmoć u odnosu na konkurenciju.

U finalu, Tomićević i Zorić su kroz cilj prošli u vremenu 3:09.667, nešto manje od čak tri sekunde ispred čamca Španije.

"Znali smo da smo spremni, ali nismo očekivali ovako ubedljivu pobedu. Prezadovoljni smo, bolji početak sezone nismo mogli da zamislimo", rekao je Marko Tomićević.

"Veslali smo našu trku, nismo želeli da forsiramo na početku, znali smo da ukoliko budemo držali ritam do kraja, imamo realne šanse za medalju", dodao je on.

Program takmičenja u Segedinu je izašao iz okvira standardnog. U jednom danu dvosedi na 1.000 metara veslali su kvalifikacije, polufinala i finale. U sve tri trke naš dvosed je bio najbrži.3:1

"Iskreno, bilo je potrebno da se brzo prilagodimo uslovima. Nije bilo lako, ali oporavak je bio efikasan", objasnio je Milenko Zorić.

"Sada se vidi da smo dobro odradili bazu i da spremni čekamo sledeće izazove, pre svega Evropsko prvenstvo u Beogradu u junu", rekao je Zorić.

Mađarska je još jednom pokazala da je zemlja kajaka. Organizatori su se potrudili da na novi način približe publici ovaj sport.

"Ovo što su ove godine napravili je fantastično, korak dalje u odnosu na prethodna takmičenja. Izlazak na vodu, predstavljanje finalista, ceremonija, ambijent na tribinama... Volimo da veslamo u ovakvoj atmosferi", zadovoljan je Tomićević.

Srebrnu medalju su osvojili Španci Penja i Kubelos (3:12.511), bronzu Česi Havel i Špicar (3:12.839).

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE