Obrenovac, 20.02.2019

Kup u sinhronom i umetničkom plivanju u nedelju na Novom Beogradu


Izvor: Večernje Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 21.04.2018.
Prvo regionalno takmičenje u sinhronom plivanju 'Synchro Stars 2018', za plivačice uzrasta od osam do 10 godina, održaće se 22. aprila u 17.00 u SRC 'Novi Beograd', uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Srbije.

Foto:Printscreen
U okviru manifestacije biće uvedena i posebna takmičarska kategorija namenjena početnicima – Beginners. Domaćin je naš višestruko nagrađivani Klub za sinhrono plivanje “Novi Beograd”, koji će osim brojnih klubova iz Srbije, ugostiti i takmičare iz Slovenije i Hrvatske.

„Mada često čujemo primedbe da se kod nas sve vrti oko fudbala i košarke, u Srbiji ima još mnogo sportova u razvoju, koji izazivaju sve veće interesovanje javnosti“, kaže Olja Milićević Milivojević, predsednica kluba za sihnrono plivanje “Novi Beograd”.

„Predstojeće takmičenje iščekujemo sa velikim uzbuđenjem, a posebno nas raduje činjenica da ćemo kao domaćini imati priliku da dočekamo i goste iz inostranstva“, dodala je Milićević Milivojević.

Sinhrono plivanje je neobičan spoj plivanja, akrobatike i baleta. Kada jednom uđu u bazen, devojčice otkrivaju jedan potpuno novi svet: sastavljen od melodija, gracioznih pokreta i emocija. To je sport koji se brzo zavoli.

Treniranjem se stiče snaga za mnogobrojna „izbacivanja iz vode”, koja su rezultat snage i koordinacije pokreta i osnov ovog sporta. Osim što jača kapacitet pluća, lepo oblikuje mišiće, a zglobove čini gipkim, trening umetničkog plivanja raduje devojčice i estetskom komponentom, jer se oblače lepi kostimi i prave zanimljive frizure.

Stručnjaci kažu da ovaj sport jača kičmu i srce, ali i odlično utiče i na razvoj zapažanja, brzinu mišljenja, sposobnost organizovanja, kreativnost i timski rad, jer pored solo nastupa devojčice nastupaju i u grupi, gde su upućene jedna na drugu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE