Obrenovac, 19.10.2018

Viktor Jeleni─ç novi predsednik VSS


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2018.
Nekadašnji trofejni reprezentativac Viktor Jelenić izabran je za novog predsednika Vaterpolo saveza Srbije VSS

Foto:StarSport


´╗┐

Na Skupštini u utorak za Jeleni─ça je glasalo 38 delegata, dok su po jedan bili uzdr┼żani i protiv.

Aktuelni predsednik VK Crvena zvezda bio je jedini kandidat za ovu funkciju, a na njoj ─çe naslediti Milorada Krivokapi─ça.

U trofejoj reprezentativnoj karijeri Jeleni─ç izmedju ostalog ima i dve olimpijske medalje, bronzu u Sidneju 2000. i srebro u Atini 2004.

Jeleni─ç se zahvalio Krivokapi─çu na svemu uradjenom tokom mandata, ali i istako da je najbitnije odbraniti olimpijsko zlato na Igrama u Tokiju 2020. godine, ali i smanjenje dugova koje nije ┼żeleo da precizira.

"Postignuti su u takmi─Źarskom delu nezabele┼żeni rezultati u svetu. Svaka ─Źast momcima. Idemo dalje. Najva┼żniji zadatak je osvajanja zlata u Tokiju. ┼Żelimo da naredne sezone zbog toga sve naše najbolje igra─Źe vratimo u zemlju pred olimpijsku godinu. Da ih selektor ima na okupu, ali i da budu vidljiv uzor novim klincima koji ┼żele u naš sport. Bili bi u nekoliko klubova što bi doprinelo ve─çem interesovanju za vaterpolo od strane medija, sponzora, publike. U tom smislu predvidjam i ja─Źanje rada sa mladjim kategorijama po jedinstvenom metodu napravljenom od strane naših najboljih trenera. Moramo da popularišemo ┼żenski vaterpolo, da ga afirmišemo kod devoj─Źica i da klubove osnivamo gde god je to mogu─çe", rekao je Jeleni─ç.

On je naveo da je neophodna bolja saradnja sa lokalnim samoupravama, kako bi klubovi imali bolje uslove za rad, ali je naveo i da treba razgovarati i s regionalnim savezima oko regionalne lige.

"Kod Regionalne lige moramo da razgovaramo sa drugim savezima, da se postave neke osnove na pravi na─Źin jer nama je ipak naše prvenstvo najva┼żnije. Pokuša─çemo da svakom klubu uz pomo─ç sponzora omogu─çimo finansijski dodatak i lakše uslove takmi─Źenja, a nastavi─çemo da pla─çamo sudijske i delegatske takse", rekao je Jeleni─ç.

Na sednici je izabran i novi predsednik Skupštne, pa je tako umesto Milana Krsti─ça, koji je postao ─Źlan Upravnog odboram jednoglasno izabran Saša Vlaisavljevi─ç v.d generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla Beograd. Izabrano je 10 ─Źlanova Upravnog odbora i Nadzorni odbor.

Usvojeni su izveštaji o radu u prošloj godini, izveštaj Nadzornog odbora kao i finansijski plan za 2018. Najaktivniji klub u sezoni 2016-17 je Vojvodina, sledi Spartak, a potom tre─çe mesto dele Crvena zvezda i Radni─Źki. Specijalno priznanje za jubilej 25 godina uspešnog rada uru─Źeno je Zemunu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE