Obrenovac, 07.07.2020

SRPSKI AS ODVOZIO PRVE DVE TRKE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 29.04.2019.
Borković imao sudar na Hungaroringu, ali osvojio bodove i dobro otvorio sezonu

Foto:Printscreen
Prvog vikenda nove sezone TCR Evropa koji je održan na Hungaroringu najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je ukupno 51 bod.

Vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Target Competition timom u svom Hjundaiju prvu trku završio na petom mestu i osvojio 24 boda, a drugu na četvrtom i uzeo tri boda više. U konkurenciji je bilo 37 automobilista.

On je pred trku kvalifikacije završio kao deveti i startovao je iz petog reda i vrlo brzo napredovao tri mesta. Pretekao je potom Francuza Orelijena Komta, a u jednom trenutku se sudario sa Nelsonom Pansijatisijem i oštetio automobil, ali je završio peti.

Kada je počela trka u obrnutom smeru, počela je kiša, Borković je jedno vreme do izlaska sigurnosnog vozila držao treće mesto, ali je na kraju bio četvrti.

- Bio je ovo dobar trkački vikend uz dosta borbe na stazi. Na obe trke uzeo sam bodove, a to i jeste moj cilj za ceo šampionat. Nismo promenili setap za drugu trku tokom koje je počela kiša I to me je omelo, ali sa velikim optimizmom idem ka novim trkama sa željom da se borim za najviši plasman - rekao je Borković posle trka.

Naredni trkački vikend zakazan je za 26. maj u Nemačkoj.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE