Obrenovac, 25.03.2019

SPEKTAKL KRAJ AVIONA


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2018.
Beograd dobija prvu noćnu maratonsku trku i to na - aerodromu!

Foto:Marko Metlaš,EPA/KOEN VAN WEEL
Na aerodromu "Nikola Tesla" 3. juna će se održati “BEG 5K Runway” trka - noćna maratonska trka od pet kilometara kojom će se u svet poslati još jedna lepa slika srpske prestonice, najavio je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

"Ova noćna trka u specifičnom i krajnje atraktivnom prostoru biće još jedna od lepih slika našeg grada koja će obići ceo svet", rekao je Mladenović, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

On je istakao da se grad aktivno priprema za Beogradski maraton koji će se održati 21. aprila, ali i da će ova noćna trka ući u anale jer pokazuje da u Beogradu postoji sportski duh i da volimo da se takmičimo sa drugim gradovima.

Mladenović je pozvao sve Beograđane i posetioce koji vole trčanje i rekreaciju da se prijave i na taj način budu deo "jednog istorijskog sportskog događaja - prve maratonske trke od pet kilometara na aerodromskoj pisti", prenosi RTS.

Izvršni direktor aerodroma "Nikola Tesla" Raša Ristivojević je ocenio da ovaj događaj zaslužuje veliku pažnju, te da će to biti lep spoj avijacije i sporta.

Direktor "Beogradskog maratona" Dejan Nikolić rekao je da priprema za jedinstven događaj traje već dva meseca.

"Trka iznosi pet kilometara, počeće u 1.30 sati, uz ograničenje broja učesnika na osamsto i vremensko ograničenje od tri sata", rekao je on i izrazio očekivanje da će trka postati tradicionalna.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE