Obrenovac, 20.01.2019

Sportska oprema za OŠ ”14.oktobar” u Bariču (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.03.2018.
Donacija Ministarstva omladine i sporta

Foto:lokalnenovine.rs
Danas je u osnovnu školu u Bariču stigla donacija u vidu nove sportske opreme, od strane Ministrastva za sport, a uručili su je državni sekretari i proslavljeni rukometaši Predrag Peruničić i Darko Stanić, zajedno sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem i direktorom EPS-a Miloradom Grčićem.

“Nastavljamo akciju koju smo počeli. Ono što je važno je što ulazimo u sale u kojima je stvarno potrebna oprema. Strateške stvari koje smo obećali pre 5 godina gledamo da ispunimo. Ono što je meni danas fascinantno bilo je to što ova škola organizuje gimnastičko takmičenje, što je veoma retko u Srbiji, iako smo mi kao država napravili nacionalni trening centar u Kostolcu za gimnastiku.” – rekao je ovom prilikom Peruničić i najavio nastavak akcije po istim kriterijumima kao i do sada.

Miloš Stanojević, ćlan opštinskog veća, zahvalio se Ministarstvu na donaciji i istakao da su u Bariču i Obrenovcu zastupljeni svi bazički sportovi.

Dodeljeno je 40 novih lopti, dve table za košarku, novi golovi za fudbal i rukomet, kao i mreža za odbojku.

Direktor škole Dragan Nenadić zahvalio se Ministarstvu sporta, kao i predstavnicima opštine na znaku pažnje koji je usmeren ka razvoju sporta.

“Sa ovom opremom ćemo moći narednih nekoliko godina bez problema da radimo I napredujemo u sportu I razvoju dece.” – rekao je Nenadić.

“Velika pomoć u opremi i nastavnim sredstvima kada je fizička kultura u pitanju. To je samo nastavak jedne kvalitetne i dugoročne saradnje. Svi zajedno radimo na poboljšanju školskog sporta na teritoriji naše opštine, na poboljšanju i omasovljavanju svih škola sportova i broja dece koja se bave sportom. Nadam se da će saradnja u narednom periodu biti još bolja.”- rekao je Miloš Stanković, ćlan veća GO Obrenovac.

Početkom februara Ministarstvo omladine i sporta pokrenulo je akciju "Oprema za 100 fiskulturnih sala", a škola u Bariču jedna je od onih koja je obnovljena sportskim rekvizitima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE