Obrenovac, 05.08.2020

NAPORNI TRENINZI ORLOVA U RUSIJI


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 06.10.2018.
Srpski bokseri u ruskoj bazi Čehov bruse formu za velike izazove

Foto:Bokserski savez Srbije
Bokserska reprezentacija Srbije nalazi se na pripremama u ruskoj bazi Čehov sa reprezentacijom Rusije, gde naši bokseri treniraju sa najboljima na svetu.

Već naredne nedelje orlovi će učestvovati na međunarodnom turniru A kategorije “Memorial V. Liventsev” koji će po 16 put biti organitovan u Minsku (Belorusija). Naši momci će odmeriti snage sa takmičarima iz oko 20 zemalja učesnica, najvećim delom iz nekadašnjeg SSSR-a. Biće to dobra prilika da se vidi napredak srpskih boksera, ali i stiče iskustvo za velika takmičenja.

Tim Srbije koji trenutno trenira u Moskvi i koji će se naći u ringu u Minsku čine:

52kg Dušan Janjić, 60kg Nenad Momirski, 64kg Damjan Grmuša, 69kg Dejan Dašić, 75kg Trifun Dašić, 75kg Aleksa Marković, 81kg Nikola Stevanović, +91kg Vladan Babić.

Sa našim bokserima su treneri Tomislav Antelj, Milan Piperski, Vasko Stanišić, Zvonko Dimitrijević, Nenad Dimitrijević i kondicioni trener Igor Tomašević koji paralelno sa pripremama učestvuju na trenerskom seminaru Eduarda Kravcova, prvog trenera Rusije.

Boksersku selekciju Srbije u Rusiji je posetio i šampion sveta Muamer Hukić, koji im je pružio podršku i proveo dan sa njima.

"Realizacijom ovog projketa, prvog ovakve vrste za naše boksere i trenere, dobili smo adekvatne uslove za vrhunsko bavljenje ovim plemenitom veštinom. Cilj je da Srbija ponovo postane jaka sredina u kojoj će mladi u punoj meri i sa savremenom metodologijom rada i priprema iznedriti nove šampione, a nama je cilj da već u 2019. imamo evropsku medalju. U Rusiji su nas dočekali malo je reći bratski, mi smo zaista deo njih, mi smo možemo reći kod naše druge kuće. Pružili su nam vrhunske uslove za trening, sportsko-medicinsko i motoričko testiranje, a za nas trenere poseban značaj ima predavanje, odnosno seminar prvo trenera Bokerske federacije Rusije Eduarda Kravcova iz oblasti boksa i o novom pristupu treninzima, načinu psihološke pripreme boksera i rada sa bokserima. Puno toga smo naučili i verujem da će sve ovo doprineti rezultatskom progresu u budućnosti i realizaciji ciljeva koje smo postavili, a oni su uvek veliki i ne skromni, jer mi smo sportska nacija koja priznaje samo pobedu", rekao je trener bokserske selekcije Srbije Milan Piperski.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE