Obrenovac, 20.02.2019

OZBILJAN PROBLEM


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 18.05.2018.
Srpski fudbalski klubovi neće više moći da dovode strance?!

Foto:Alo!/Vladimir Marković
Sindikat fudbalera "Nezavisnost" upozorio je domaće klubove da od 1. juna stupa na snagu novi FIFA Pravilnik o statusu igrača.

Novi FIFA pravilnik predviđa da "ako klub ne plati fudbaleru platu dva meseca, igrač će moći da raskine ugovor sa opravdanim razlogom uz prethodno petnaestodnevno pismeno upozorenje". Igrač će osim duga dobiti i naknadu štete do kraja ugovora, plus od tri do šest plata.

Odluke će sadržati kaznu za klub ako u roku od mesec dana ne plate dug i odmah će se aktivirati bez potrebe pokretanja disciplinskog postupka.

Ovo praktično znači da će fudbaleri iz inostranstva veoma lako raskidati ugovore ukoliko im plata zakasni više od mesec dana. Dovoljno je da podsetimo da se čak i u Crvenoj zvezdi i Partizanu dešavalo da plate umeju da zakasne više od dva meseca, a situacija je još manje povoljna kada su u pitanju ostali klubovi.

To praktično znači da domaći klubovi neće moći da dovode strance ukoliko sigurno ne mogu da ih redovno plaćaju.

"Upozoravamo klubove da pre nego što potpišu ugovore sa strancima dobro razmisle da li mogu da ih plaćaju na vreme jer će u suprotnom biti izloženi velikim finansijakim gubicima", navodi se u saopštenju Sindikata fudbalera "Nezavisnost".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE