Obrenovac, 13.07.2020

SRBIJA SA HRVATSKOM U GRUPI SVETSKE LIGE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.10.2019.
U narednom ciklusu Svetske lige Srbija će biti u grupi sa Hrvatskom i Holandijom

Foto:Tanjug/Zoran Žestić
Vaterpolisti Srbije i Hrvatske igraće u grupi C Svetske lige sa Hrvatskom i Holandijom. U „A“ grupi su: Grčka, Italija i Gruzija, u „B“ grupi: Mađarska, Rusija i Francuska i u „D“ grupi: Crna Gora, Ukrajina i Španija.

Prvo kolo je 12. novembra a najverovatnije u Ajndhovenu će se sastati Holandija i Srbija.

Drugo kolo bi trebalo da se igra 17. decembra, Srbija je domaćin Hrvatskoj. U trećem kolu 11. februara Hrvatska je domaćin Holandiji. Time se takmičenje u grupi završava jer četvrti dan Svetske lige 17.marta je vezan za četvrtfinalne susrete: 1A-2B, 1B-2A, 1C-2D, 1D-2C, dok će za plasman od 9. do 12. mesta prvo razigravati 3C-3A i 3B-3D.

Pobednici četvrtfinala su automatski učesnici Super finala na kojem će učestvovati još četiri tima sa Interkontinentalnog turnira. Jedino u slučaju da domaćin bude evropska zemlja onda će ona automatski biti učesnik bez obzira na plasman u svojoj grupi.

Kako je Evropa bila domaćin poslednje dve sezone Budimpešta 2018 i Beograd 2019, lako može da se dogodi da završni turnir bude na drugom kontinentu. Polufinalni susreti su zakazani za 14. april dok će se mečevi za konačan plasman igrati 28.aprila.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE