Obrenovac, 07.08.2020

KOLAŠINAC BEZ FINALA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 04.10.2019.
Srbija sa jednim predstavnikom u završnici SP u bacanju kugle

Foto:Guliver/Getty Images/Matthias Hangst
Završile su se kvalifikacije u bacanju kugle na Svetskom prvenstvu u Dohi. Nakon maestralnog hitca Armina Sinančevića, drugi naš kuglaš Asmir Kolašinac, nažalost, nije uspeo da ponovi dobra bacanja koje je beležio tokom sezone.

Koliko je kugla napredovala i koliko je ovo takmičenje jako, govori podatak da je ovo jedina disciplina gde su svi finalisti prebacili kvalifikacionu normu!

Asmir je u prvoj seriji bacio 19,78 metara, u drugoj je načinio prestup, dok je u trećoj zabeležio najbolji hitac od 19,86 metara što nije bilo dovoljno za prolaz dalje.

U svojoj grupi zauzeo je 14. mesto, a u konačnom zbiru Kolašinac je 27. kuglaš sveta što nikako nije za potceniti kada se zna koliko se hiljada atletičara širom sveta bavi ovom disciplinom.

Asmir svakako nije bio zadovoljan nakon takmičenja, očekivao je da će baciti oko najboljeg ovosezonskog 20,88 metara što bi mu uz još dva centimetra obezbedilo novo finale.

Nadao se da će uspeti da ponovi uspeh iz Pekinga 2015., njegovog poslednjeg SP-a, kada je bio sedmi međutim, tada je u finalu bacio 20,71 metara što mu sada ne bi bilo dovoljno za ulazak u finale.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE