Obrenovac, 06.07.2020

JURIMO VAŽNE BODOVE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 12.09.2019.
Srpska tekvondo četvorka na Gran priju u Japanu

Foto:TK Galeb/Stefan Aleksić
Milica Mandić, Tijana Bogdanović, Ana Tepavac i Dmitrij Nagajev od danas do nedelje na veoma jakom G4 turniru.

Počinje poslednja tekvodno sezona pred Olimpijske igre u Tokiju, a simbolično će prvi veliki turnir biti odigran baš u glavnom gradu Japana.

Reprezentacija Srbije u sastavu Milica Mandić (+67kg), Tijana Bogdanović (-49kg), Ana Tepavac (+67kg) i Dmitrij Nagaev (-58kg) učestvuje na ovom turniru G4 kategorije koji okuplja 32 najbolja borca sa olimpijske liste.

Šest najboljih boraca na olimpijskoj listi osiguraće direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020, a do zatvaranja te liste ostalo je još svega tri meseca, odnosno do kraja godine.

Predstojećih nekoliko turnira, uključujući i Gran pri u Tokiju, su od izuzetne važnosti za naše sportiste, pre svega za Milicu i Tijanu koje su na ivici direktnog plasmana - trenutno su obe na šestim pozicijama olimpijske liste.

Prvi put na Gran pri turnir pozvan je i Dmitrij Nagajev, što je od izuzetne važnosti za građenje njegove karijere, iskustva i sakupljanja poena za svetsku i olimpijsku listu. Budući da je Dmitrij poslednji dobio poziv kao 32 na olimpijskoj listi, žreb će ga odvesti na jednog od prva tri nosioca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE