Obrenovac, 10.07.2020

SRPKINJE DOMINIRAJU EVROPSKOM ODBOJKOM


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 21.11.2019.
Čak 20 devojaka su uzdanica 11 klubova

Foto:M.Vukadinović
Srbija nema kluba u evropskim takmičenjima, ali zato naše igračice dominiraju Ligom šampiona. Čak 20 devojaka su uzdanica 11 klubova, a oni najmoćniji kao što su turski ili italijanski nezamislivi su bez svetskih i evropskih prvakinja.

Najatraktivnije klupsko takmičenje je startovalo preksinoć a već u prvom kolu grupe A viđen je srpski derbi između Ezačibašija, koji predvodi Tijana Bošković i Fenerbrahčea, čije su uzdanice selektor Zoran Terzić i Brankica Mihajlović.

Ni treći velikan iz Istanbula, Vakifbank ne može bez Srpkinja, ove godine Mileni Rašić pridružila se kapiten Maja Ognjenović.

Aktuelni prvak Evrope, italijanska Novara uzda se u Stefanu Veljković i Jovanu Brakočević Kacijan. Zvezde Skandićija su Jovana Stevanović i Bojana Milenković. Za LKS Lođ igra Katarina Lazović, za Vašaš Sanja Kaličanin, a za Nant Tatjana Burmazović.

Rumunska Alba Blaž je pravi srpski klub, jer nekadašnji selektor Jugoslavije Darko Zakoč računa čak na šest naših odbojkašica: Silviju Popović, Bianku Bušu, Maju Aleksić, Nađu Ninković, Aleksandru Ćirović, Sanju Gomans Bursać.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE