Obrenovac, 04.07.2020

VELIKI TRENUTAK ZA SRPSKU ATLETIKU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.11.2019.
Beograd dobio organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine

Foto:Marko Todorović
Veliki dan za srpsku atletiku i Srbiju, možemo ga okarakterisati kao jedna od najznačajniji u novijoj istoriji, s obzirom na to da je naša zemlja, grad Beograd i Atletski Savez - dobio organizaciju Svetskog dvoranskog atletskog šampionata 2022. godine!

Najlepšu moguću vest potvrdio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Savet Svetske atletike koji zaseda u Monte Karlu upravo je doneo odluku da je Beograd dobio domaćinstsvo Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine! Velika pobeda za Beograd i za srpski sport!

Najviši predstavnici srpske atletike, predsednik ASS Veselin Jevrosimović i direktor ASS Slobodan Branković su na licu mesta. U toku jučerašnjeg dana imali su niz sastanaka sa članovima Odbora koji odlučuju o kanditaturi Beograda sa ciljem da ih ubede da srpska prestonica zaslužuje organizaciju tako velike smotre - u čemu su i uspeli!

- Pre dve godine nam je ova organizacija izmakla, sada nije mogla jer smo bili najozbiljniji kandidat. S ponosom mogu da kažem da će prvenstvo 2022. godine, kada najbolji atletičari planete budu došli u naš grad, pomeriti granice u organizaciji, baš kao što smo to učinili 2017. godine kada smo s velikim uspehom organizovali Evropsko prvenstvu u Beogradskoj areni - bili su prvi utisci predsednika ASS Veselina Jevrosimovića.

Grad Beograd je imao posebnu prezentaciju svojih mogućnosti, koja je. očito, impresionirala vrh svetske atletike, te je Beogradu pripala čast da u svoj kalendar upiše i jednu takvu veliku sportsku manifestaciju kao što je svetsko atletsko prvenstvo u dvorani.

- Beograd je sportski grad, najveći grad Balkana i dobar domaćin. Naši turistički kapaciteti svake godine su sve snažniji. Sada imamo više od 100 hotela u Beogradu, pored nekoliko koji se grade, dok ih je 2013. godine bilo svega 67, tako da imamo sve uslove da budemo domaćini ovog svetskog sportskog spektakla - rekao je Vesić samo nekoliko sati pre konačne odluke..

Dakle, da ponovimo - Svetska atletska federacija dodelila je našoj zemlji, Beogradu, organizaciju atletskog šampionata sveta u dvorani 2022. godine, koji će najverovatnije biti održan u martu mesecu!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE