Obrenovac, 06.07.2020

TAČKA NA USPEŠNU GODINU


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2019.
Damiru Mikecu dva zlata i specijalna nagrada u Trzinu

Foto:Streljački savez Srbije
Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec osvojio je dve zlatne medalje na tradicionalnom turniru vazdušnim oružjem "Skirca Borisa Paternosta" održanom u Trzinu, nadomak Ljubljane, saopštio je Streljački savez Srbije.

Na turniru su učestvovali takmičari iz deset zemalja, a vazdušnim pištoljem nadmetalo se oko 60 strelaca iz sedam država (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Slovenija, Srbija, Švedska).

Mikec je prvog takmičarskog dana bio najprecizniji u kvalifikacijama pištoljem sa 584 kruga, a potom je dominirao i u finalu. Ubedljivo je pobedio sa 242,5 krugova, ispred hrvatskog reprezentativca Uroša Kačavende, koji je pogodio 236,3 kruga i Slovenca Jože Čepera (215,5).

Drugog dana Mikec je kvalifikacije završio sa 573 kruga, a u finalu je zabeležio sjajan rezultat - 245,4. Srebro je pripalo Slovencu Čeperu (241,3), a treći je bio Kačavenda (217,0).

Damir Mikec je proglašen za najuspešnijeg učesnika turnira i za nagradu dobio umetničku sliku.

"Na turniru u Trzinu spustio sam zavesu na uspešnu 2019. godinu. Vraćam se sa puno lepih utisaka i vrlo zadovoljan postignutim", rekao je Mikec, koji je bio jedini predstavnik Srbije na ovogodišnjem mitingu "Skirca Borisa Paternosta".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE