Obrenovac, 13.07.2020

DELFINI NA SVETSKOM PRVENSTVU U PODMLAĐENOM SASTAVU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.06.2019.
Srbija bez najvećih zvezda u Južnoj Koreji

Foto:StarSport
Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić objavio je sinoć spisak od 14 igrača koji nastavljaju pripreme za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, na kojem, prema ranijem dogovoru, nema dugogodišnjih nosilaca igre.

Turnir u Gvandžou "preskočiće" zlatni asovi Filip Filipović, Gojko i Duško Pijetlović, Stefan i Branislav Mitrović, Andrija Prlainović i Milan Aleksić.

Na spisku su: Dimitrije Rističević (bez kluba) Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Triestina), Đorđe Lazić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Dedović (Špandau), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miškolc), Sava Ranđelović (OSC) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda).

Na spisku takođe nema ni Gavrila Subotića, koji je dobio dozvolu da tokom leta igra na Malti.

"Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Za nas je Beograd bio cilj sezone. Ispunili smo ga i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio", rekao je Savić za sajt VSS.

Prema njegovim recima, niz godina, a posebno u poslednje dve naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu.

"Zato sam odlučio da sada pauziraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time za razliku od prethodnog perioda ispunjavamo našu strategiju", poručio je Savić.

Šampionat u Gvandžou održava se od 12. do 27. jula.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE