Obrenovac, 10.07.2020

MAJDOV ZASIJAO NA SVETSKOM PRVENSTVU U JAPANU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.08.2019.
Srpski džudista osvojio bronzanu medalju

Foto:Printscreen
Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Majdov je u Tokiju došao do druge svetske medalje, nakon zlatnog odličja u Budimpešti pre dve godine.

Prvo zauzeo je Holanđanin Noel van Tend, drugo Šoihiro Mukai, dok je bronzu osvojio i Francuz Aksel Klerge.

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov, posle osvajanja bronzane medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svetskom prvenstvu u Japanu, rekao je da se oseća sjajno i iznenađeno.

Manje od dva meseca posle operacije ukrštenih ligamenata, Majdov je u Tokiju došao do druge svetske medalje, nakon zlatnog odličja u Budimpešti pre dve godine.

"Osećam se super, sjajno. Ovo je za mene bronza koja sija kao zlato. Možda i sjajnija posle one u Budimpešsti 2017. naročito imajući u vidu šta sam sve prošao u protekla dva meseca. Imao sam operaciju kolena i tek sam krenuo u oporavak. Rizik je bio da uopšte učestvujem, a želeo sam da uzmem bodove bar za jednu pobedu, jer su to veoma važni poeni za Olimpijske igre", rekao je Majdov.

On je istakao da je iznenađen osvajanjem medalje, jer je kako kaže, bez treninga i sa "jednom nogom" uspeo da se popne na treći stepenik na pobedničkom postolju.

"Išli smo meč po meč i došli do drugog svetskog odličja. Imam 23 godine i druga svetsku medalju. Sigurno sam oduševljen i sam sam iznenađen jer sam bez treninga i sa jednom nogom, uspeo da dođem do odličja. Nisam koristio ni jednu tehniku koja bi uključivala upotrebu ove noge, ali i to je bilo dovoljno. Drago mi je što sam se danas borio za Srbiju, za Republiku Srpsku, za Kosovo i za sve Srbe na planeti i što ja uvek kažem "Ne damo te zemljo Dušanova"", zaključio Majdov.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE