Obrenovac, 26.05.2020

FIFA ODREDILA DATUME


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 16.05.2020.
Košarkaši Srbije se sledeće godine bore za plasman na OI

Foto:N.Paraušić


Izvršni komitet FIBA je prošle godine dodelio domaćinstvo kvalifikacionih turnira Beogradu, Splitu, Viktoriji i Kaunasu...

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je danas da će se kvalifikacioni turniri košarkaša za Olimpijske igre u Tokiju održati od 29. juna do 4. jula 2021. godine u Srbiji, Hrvatskoj, Kanadi i Litvaniji.

FIBA se konsultovala sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) u vezi sa kvalifikacionim turnirima za Igre u Tokiju narednog leta, a uzeti su u obzir opterećenje igrača, pripreme reprezentacija i kalendari nacionalnih liga.

Kako se navodi u saopštenju, MOK je odobrio termine zbog tih faktora ali i okolnosti zbog kojih su Olimpijske igre pomerene za naredno leto.

Izvršni komitet FIBA je prošle godine dodelio domaćinstvo kvalifikacionih turnira Beogradu, Splitu, Viktoriji i Kaunasu.

Ukupno 24 reprezentacije će se boriti na ta četiri turnira, a pobednici svakog turnira plasiraće se na Olimpijske igre, koje su na programu od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE