Obrenovac, 15.05.2021

ODLO┼ŻENA BEOGRADSKA KLINIKA


Izvor: Alo.rs/S.M.,Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2020.
Ta─Źan termin zavisi─çe od odluke ─Źelnika Ko┼íarka┼íkog saveza Srbije

Foto:Privatna arhiva


Devetnaesto izdanje Beogradske klinike, jednog od najpresti┼żnijih trenerskih seminara na svetu, trebalo je da se odr┼żi krajem juna u našem glavnom gradu, tokom trajanja kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre. Zbog dobro poznate situacije sa pandemijom virusa korona, koja je u celom svetu paralisala sve sportske doga─Ĺaje, i olimpijske kvalifikacije i Beogradska klinika su odlo┼żeni.

- Trebalo je da ove godine imamo još jedan izvanredan trenerski seminar i priliku da na najkvalitetniji mogu─çi na─Źin edukujemo naše trenere. U prilog tome svedo─Źi i podatak da su nam u─Źeš─çe potvrdili prvi trener Feniks Sansa Monti Vilijams, kao i šef stru─Źnog štaba Armanija Etore Mesina, a bili smo u završnim pregovorima sa još nekim veoma zvu─Źnim trenerskim imenima - po─Źinje pri─Źu Ivan Jeremi─ç, predsednik Udru┼żenja košarkaških trenera Srbije, koje je uspešni organizatora Klinike ve─ç skoro dve decenije, i dodaje:

- S obzirom na celokupnu situaciju bili smo primorani da se zahvalimo Montiju Vilijamsu i Etoreu Mesini na dobroj volji i ┼żelji da odr┼że predavanja, jer u predvi─Ĺenom terminu niko nije mogao da garantuje da ─çe Klinika mo─çi da se odr┼żi. Obojica vrhusnkih stru─Źnjaka su nam se obratila pismima u kojima su obe─çali da ─çe prvom slede─çom prilikom drage volje biti gosti Beograda i našeg renomiranog seminara.
Ipak, Udru┼żenje košarkaških trenera Srbije i pored svih problema nije odustalo od organizovanja Klinke, pa ovaj seminar nije otkazan ve─ç je samo odlo┼żen:

- Na nedavno odr┼żanom Upravnom odboru Udru┼żenja košarkaških trenera Srbije doneta je odluka da se Trenerski dani, seminar za trenere mla─Ĺih kategorija i Beogradska Klinika odr┼że zajedno na startu naredne košarkaške sezone. Ta─Źan termin zavisi─çe od odluke ─Źelnika Košarkaškog saveza Srbije. Ideja je da nam predava─Źi budu strani treneri, ali vide─çemo koliko ─çe to biti izvodljivo s obzirom da ─çe mnogi stru─Źnjaci biti zaokupljeni pripremama za po─Źetak nove sezone. Ipak, uvereni smo da ─çemo kao i do sada obezbediti vrhunske predava─Źe - objasnio je Jeremi─ç.

Za svaku pohvalu je ─Źinjenica da je tokom trajanja vanrednog stanja UKTS svojim ─Źlanovima omogu─çilo veliki broj kvalitetnih materijala za stru─Źno usavršavanje:

- Time smo ┼żeleli da podstaknemo sve naše ─Źlanove, posebno mla─Ĺe trenere, da vreme koje su morali da provode u svojim ku─çama iskoriste na pravi na─Źin, da se edukuju i dodatno rade na sebi. Zahvaljuju─çi anga┼żovanju naše kancelarije, na ─Źelu sa generalnim sekretarom Strahinjom Vasiljevi─çem, permanentna edukacija je trajala i za vreme pandemije. Svim našim ─Źlanovima smo obezbedili izuzetno kvalitetan pisani materijal, a tako─Ĺe smo putem našeg sajta u video formatu publikovali neke od najboljih predavanja sa Beogradske Klinike koja do sada nisu nigde objavljena. Me─Ĺu predava─Źima su bila vrhunska trenerska imena poput Grega Popovi─ça, ┼Żeljka Obradovi─ça, Aita Garsije Renesesa, Duška Vujoševi─ça i mnogih drugih - naglasio je Jeremi─ç.

Treba ista─çi da ─çe od ove godine Udru┼żenje košarkaških trenera uprili─Źiti još jednu nagradu koja ─çe se zvati Trenerska plaketa:

- Naše udru┼żenje ve─ç dodeljuje Nagradu za ┼żivotno delo, a me─Ĺu laureatima su bili naši najve─çi treneri koji su svojim radom obele┼żili razne epohe svetske košarke. Trenerska plaketa je nagrada koja ─çe se dodeljivati za doprinos razvoju košarkaške igre i trenerske struke u Srbiji. Dodeli─çemo je ve─ç ovog septembra tokom trajanja naših seminara i to na predlog KSS-a, košarkaških regiona, klubova i UKTS-a. Na ovaj na─Źin ┼żeleli smo da otrgnemo od zaborava trenere koji su mnogo toga dali srpskoj košarci, ali nisu bili toliko u ┼żi┼żi javnosti i medijski eksponirani, kao što su na primer neki treneri mla─Ĺih kategorija ili ni┼żih liga. Time ─çemo vratiti se─çanje na velike košarkaške radnike koji su brusili talente i tako otvarali put velikim trenerima - zaklju─Źio je Jeremi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE