Obrenovac, 26.05.2020

PANDEMIJA PRETI DA RAZORI PLANETARNO NAJPOPULARNIJI SPORT


Izvor: Alo.rs/M.Topalović,Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2020.
Košarkaški izum spas za fudbal

Foto:Shutterstock


Koronavirus je sve razorilo i pitanje je u kojoj meri sponzori mogu da isprate enormne potrebe klubova, a transferi od 100 miliona evra više neće biti mogući...

Nedeljama se istražuju načini kako da se nastavi sa takmičenjima, ali za fudbal tek tada počinju problemi. Prihoda nema, a rashodi su ogromni!

Ekspert za sportski marketing Karlos Kanto ističe da bi fudbal trebao da usvoji NBA i NFL model "salary capa" (ograničenje klupskih budžeta) kao recept za izbegavanje finansijskog kraha.

- Bilo bi to nešto slično onome što već funkcioniše u američkim ligama i ne bi se zasnivalo samo na postotku prihoda kluba već na mnogo sofisticiranijim parametrima. Na ovan način bi se došlo do toga da se ugovori (s medijima, sponzorima...) mogu ispuniti u većem obimu - zaključio je Kanto.

Koronavirus je sve razorilo i pitanje je u kojoj meri sponzori mogu da isprate enormne potrebe klubova. Transferi od 100 miliona evra više neće biti mogući.

- Neizbežno je da imamo slabiji prelazni rok i očekujem više razmena igrača bez obrta novca. Prisustvovaćemo padu cena fudbalera. Biće važno za klubove da imaju resurse u omladinskim akademijama kako bi eksploatisali igrače - smatra direktor Intera Bepe Marota.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE