Obrenovac, 27.05.2020

BRAVO!


Izvor: Alo.rs/S.M.,Lokalne novine | Obrenovac, 27.04.2020.
Fondacija Novak Đoković počela sa dopremanjem medicinske opreme zdravstvenim centrima širom Srbije

Foto:Jelena Ivanović


Fondacija Novak Đoković započela je dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama koje leče pacijente od COVID-19 virusa. Prva pristigla medicinska oprema, u vidu četiri respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata, donirana je Kliničkom centru u Kragujevcu, kako bi olakšala napore lekara i zdravstvenih radnika koji se bore protiv COVID-19.

U dogovoru sa nadležnim državnim institucijama, najvredniji deo donacije, CT SCAN sa svom dodatnom opremom i četiri aparata za neinvazivnu ventilaciju uz veliki broj setova, biće raspoređeni Infektivnoj klinici u Beogradu i Klinici za Pulmologiju KCS, s obzirom da se najteže oboleli pacijenti od ovog virusa leče u navedenim ustanovama. U sklopu donacija, Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici biće dopremljena dva respiratora.

"Trudili smo se da prikupimo informacije šta je najpotrebnije medicinskim ustanovama, ne samo u Beogradu nego i u onim gradovima u Srbiji gde su takođe bila žarišta, kao i da nabavimo najkvalitetniju dostupnu opremu. Nastavljamo i dalje da pratimo situaciju. Još jednom izražamo veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na ogromnom požrtvovanju i danonoćnom radu da bi svi pacijenti bili zbrinuti, lečeni i uspešno izlečeni, izjavila je Jelena Đoković globalna direktorka i ko-osnivač Fondacije Novak Đoković.

U narednim danima Fondacija će isporučiti neophodnu medicinsku opemu i drugim COVID centrima širom Srbije koja uključuje još 10 respiratora, rendgen aparate, monitore za vitalne funkcije, specijalne klompe i drugu opremu koja će biti raspoređena u skladu sa potrebama tih zdravstvenih ustanova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE