Obrenovac, 26.05.2020

PODRÅ KA BRATSKOG NARODA


Izvor: Alo.rs/I.S.,Lokalne novine | Obrenovac, 28.04.2020.
Više od 8.000 Kineza istrčalo je u nedelju 'virtuelni' 33. Beogradski maraton

Foto:ALO!


Zbog pandemije je promenjen termin trke u glavnom gradu Srbije...

Više od 8.000 Kineza istrčalo je u nedelju "virtuelni" 33. Beogradski maraton, u originalnom terminu, jer je trka prvobitno bila zakazana za 26. april, pa zbog pandemije korona virusa odložena za 18. oktobar.

Kineska trkačka zajednica, najbrojnija na svetu, nije želela da se pomiri sa ovom situacijom i na ovaj način dala je podršku Beogradu i Srbiji kroz trku " 33. Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long liv".S obzirom na to da je u Kini još uvek na snazi zabrana masovnog okupljanja, kao i masovnog zajedničkog trčanja - ovogodišnji 33. Beogradski maraton održan je tako što je svaki prijavljeni učesnik, sa teritorije cele NR Kine, samostalno trčao svoju trku, koja je mogla da bude i kraća od maratona.

Pretrčana distanca bila je praćena i evidentirana, a svaki učesnik je, kao podsećanje na učestvovanje u ovom jedinstvenom događaju, dobio i posebno dizajniranu dvojezičnu elektronsku diplomu. Takođe je kreirana i unikatna serija medalja sa ispisom "China-Serbia Friendship Long Live" sa zastavama NR Kine i Republike Srbije na traci za medalju.

U pripremi i po završetku ovog jedinstvenog događaja, mnogobrojni trkački klubovi, organizatori maratona, specijalizovani turoperatori i pojedinci - a među njima i neke poznate kineske ličnosti objavljivali su na svojim društvenim mrežama postove - odnosno video materijale i fotografije sa pozitivnim komentarima o samom događaju, o Beogradu i Srbiji. Kineska trkačka zajednica je, na ovaj jedinstven način, pokazala svoju snagu i solidarnost u daljoj izgradnji srpskog i kineskog prijateljstva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE