Obrenovac, 16.07.2020

GLAVNI CILJ - OLIMPIJSKE IGRE


Izvor: B92/Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 05.11.2019.
Srpske košarkašice počinju novi ciklus

Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počinje novi ciklus kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je glavni cilj plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

"Moram da brinem o devojkama koje su pravile sve ove divne rezultate od 2015. godine. Želim svoje znanje da usmerim ka njima i da se plasiramo na Olimpijske igre, što silno želimo. Ne sumnjam u njihovu želju, da će sve uraditi, glavom u zid, da odu u Tokio", rekla je selektorka Marina Maljković na konferenciji za novinare.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održaće se u drugoj polovini novembra, a prethodno će početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Srbija će prvu utakmicu igrati protiv Turske 14. novembra od 17.00 u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

"Počinje novi ciklus i očekujem da dobijemo neka nova imena za žensku košarku. Veliki je broj novih, mladih igračica. Traži se način više da se radi, da se upozna Srbija sa čime sve može da raspolaže. Potpuno sam mirna za period od narednih četiri ili pet godina", kazala je Marina Maljković.

Prema njenim rečima, problem predstavlja slaba domaća liga "bez koje ne može ništa".

"Taj problem je uvek prisutan i ogroman je za žensku reprezentaciju Srbije. Brinem, ne mogu da kažem, šta će biti u narednih nekoliko godina. Zato i probam sve moguće devojke, da nemamo taj prazan hod kog se plašim. Učiniću sve što je u mojoj moći da do toga ne dode", dodala je ona.

Selektorka je istakla da je bronzana medalja sa letošnjeg Evropskog prvenstva "i dalje izuzetno važna".

Maljkovićeva je navela da očekuje da protiv Turske hala "Ranko Žeravica", za koju je istakla da je hram novobeogradske košarke, bude puna i da se pokuša da se pobedi protivnik što neće biti nimalo lako.

"Obećavamo da ćemo ostaviti poslednji atom snage", istakla je Marina Maljković.

Srpske košarkašice će se zvanično okupiti 11. novembra, dok će 9. i 10. testirati najmlađe, odnosno koliko brzo mogu da se priključe seniorkama.

"Nosioci reprezentacije će raditi po posebnom režimu. Očekujem da one poput Aleksandre Crvendakić i mlađih na pravi način iznesu tešku utakmicu protiv Turske i pokažu da su spremne za to", navela je selektorka.

Ženska reprezentacija Srbije neće moći da računa na Draganu Stanković iz Galatasaraja koja je povređena.

Na spisku selektorke Maljković su: Jelena Bruks, Aleksandra Stanaćev, Maja Škorić, Jovana Nogić, Maja Miljković, Aleksandra Crvendakić, Nevena Jovanović, Ana Dabović, Nikolina Milić, Saša Čađo, Miljana Bojović, Teodora Turudić, Snežana Bogićević, Tina Krajišnik (Jovanović), Dajana Butulija, Ivana Katanić, Sofija Olić, Aleksandra Mužević, Maša Janković, Nadežda Nedeljkov, Milica Bojović, Miona Zarić i Milica Popović (Vojinović).

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE