Obrenovac, 12.08.2020

OKUPILE SE RUKOMETAŠICE


Izvor: Mondo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 19.11.2019.
Grupa je teška, ukrštamo sa još težom

Foto:MN Press
Rukometašice Srbije će krajem novembra i u prvoj polovini decembra igrati na Svetskom prvenstvu u Japanu, a juče su se okupile na početku priprema za taj turnir.

Završne pripreme za Svetsko prvenstvo u Japanu su počele. Reprezentativke su se okupile u sportskom centru Kovilovo, uz želju da se što bolje pripreme za izazove u Aziji.

Vremena nema mnogo. Rukometašice će pod budnim okom selektora Obradovića trenirati samo dva puta, pre nego što se upute u Južnu Koreju, na drugi deo priprema. tamo će biti odigran i jedan turnir, da bi se kroz pripremne utakmice spremnije dočekao turnir.

Selektor Ljubomir Obradović će na treninzima u Srbiji imati 17 rukometašica, dok će se naknadno priključiti Marija Obradović i Kristina Graovac. po ranije napravljenom dogovoru, odlučeno je da one propuste prvo okupljanje tima.

Jedna od najiskusnijih igračica u srpskom timu je Kristina Liščević, devojka koja igra na poziciji srednjeg beka. Ona je prethodnu polusezonu provela u Rumuniji, a izazove sa rperezentacijom shvata veoma ozbiljno.

''U klubu nije bilo uspešno koliko smo planirali. Istina, rezultati su tu, u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu, ali je moglo i bolje. Sada su misli usmerene na rperezentaciju. Poznajemo se i imamo lepe šanse za dobar rezultat. Grupa je teška, ukrštamo sa još težom grupom, ali verujemo. Želimo na Olimpijske igre, naša generacija to nije doživela.''

Selekcija Srbije danas poleće sa aerodroma Nikola Tesla za Južnu Koreju. Nakon nastupa na Seul kupu, rukometašice našeg nacionalnog tima će se preseliti u Japan, gde će se između 30. novembra i 15. decembra igrati Svetsko prvenstvo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE