Obrenovac, 05.07.2020

TEKVONDO ELITA U BEOGRADU


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.10.2019.
Nadica Božanić zlatna, srebro i devet bronzi za Srbiju

Foto:TDK Galeb
Poslednjeg takmičarskog dana na turniru 18. Galeb Belgrade Trophy - Serbia Open 2019, koji se održao ovog vikenda u hali "Aleksandar Nikolić", prema programu bile su seniorske kategorije.

Tokom dva dana turnira, učestvovalo je oko 800 boraca iz 43 zemlje među kojima je bilo brojnih olimpijskih, svetskih, evropskih, azijskih osvajača medalja.

Zlatnu medalju za Srbiju osvojila je Nadica Božanić (TK Imperium, -62kg), srebrnu Irina Zrnić (TK Elit, -46kg), dok su bronzane osvojili Teodora Jović (TK Galeb, -46kg), Damir Fejzić (TK Eurošped, -74kg), Dmitrij Nagaev (TK Galeb, -58kg), Iris Jović Vujaković (TK Galeb, -73kg), Aleksandra Radmilović (TK Galeb, -57kg), Mahdi Khodabakhshi (TK Galeb, -87kg), Nađa Savković (TK Galeb, -67kg), Ana Tepavac (TK Elit, +73kg), Jovana Mušicki (TK Zmaj, -53kg).

Ovo je bila sjajna prilika za domaću publiku da gleda fantastične borce koji koriste poslednju priliku da sakupe poene za olimpijsku listu, budući da trka traje do kraja godine kada se top 6 boraca na listi direktno plasira na Olimpijske igre 2020.

Dragan Jović, direktor turnira, prokomentarisao je kvalitet turnira.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što je ove godine bio veoma visok kvalitet boraca na Galebovom Trofeju. Neke od najjačih reprezentacija sveta su učestvovali na turniru, kao što su nacionalni timovi Irana, Tunisa i Meksika. Svi borci su došli sa ciljem da osvoje što više poena za olimpijsku listu, jer trka traje do kraja godine - istakao je Jović, direktor turnira.

– Milica I Tijana imaju najveće šanse za odlazak u Tokio, obe su osvojile medalje na Gran priju u Sofiji prošle nedelje, a čeka nas I ekstra Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama G4 kategorije što je dodatna šansa za naše devojke da osiguraju poziciju u top 6 boraca na olimpijskoj listi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE