Obrenovac, 18.10.2021

DUPLA KRUNA NA MARAKANI


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 31.07.2019.
Atletičari Crvene zvezde osvojili i Kup Srbije u obe konkurencije

Foto:AK Crvena zvezda
Posle osvojene šampionske titule na ekipnom prvenstvu Srbije, atletičari i atletičarke Crvene zvezde uspeli su da osvoje i kup i tako obogate, već veoma bogate vitrine atletskog klupa sa novom duplom krunom iz ove sezone.

Posle tri kvalifikaciona kola najboljih osam u svim disciplinama takmičili su se u Novom Pazaru.

Pobednici disciplina dobijali su po 8 bodova, drugoplasirani 7 i tako redom. Iako možda nisu bili najbrojniji, atletičari Crvene zvezde su odneli ubedljive pobede i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Ovo je 43. titula muškoj ekipi u Kupu i 31. dupla kruna, dok su se žene okitile 21. titulom pobednica Kupa, odnosno 16. duplom krunom.

Muška ekipa je titulu osvojila tako što je osvojla 150 bodova, 48 više od drugoplasiranog Partizana 1945. Treći su bili atletičar i Vojvodine sa sakupljenih 70 bodova.

Treba napomenuti da su i Zvezda i Partizan bili oslabljeni za nastupe nekih od svojih najboljih atletičara. Za Zvezdu, Milan Ristić (110m prepone) nije mogao da dođe iz Amerike, Mihajlo Mandić (100m i 200m) je bio na juniorskom prvenstvu Evrope, dok na ovo takmičenje nije mogao da dođe ni sprinter Filip Ištvanović.

Partizan nije mogao da računa na Boška Kijanovića na 100m, 200m i 400m jer je učestvovao na juniorskom prvenstvu Evrope.

Kod devojaka poredak je bio isti. Zvezdašice su osvojile 130 bodova, 36 više od Partizan 45, odnosno 72 od novosađanki za koje zbog povrede nije mogla da skače Milica Gardašević, treća daljašica Evrope za mlađe seniore.

Najbolji u pobedničkoj ekipi kod muškaraca bili su kapiten Strahinja Jovančević u dalju, Nemanja Bulajić na 100m, Marko Jevremović na 200m i 400m, Jasmin Halili u visu, Aca Stanković u skoku sa motkom i Marko Perić u disku.

Kod devojaka, maksimalnih 8 bodova Zvezdi su donele Milana Tirnanić na 100m i 200m, Anja Lukić na 100m sa preponama, Sara Lukić u dalju, Marina Simpson u kugli, Aleksandra Ivanović u kladivu i obe štafete.

Dva od tri najveća atletska takmičenja u Srbiji su završena. Ostalo je još pojedinačno prvenstvo Srbije koje će biti održano 24. i 25. avgusta a domaćin će biti naknadno određen.

Reprezentaciju Srbije očekuje Ekipno prvenstvo Evrope 10. i 11. avgusta, a finale Kupa biće jedno od glavnih parametara za kreiranje spiska.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE