Obrenovac, 08.07.2020

CRVENO-BELI OBJAVILI OŠTRO SAOPŠTENJE


Izvor: Mondo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 05.01.2020.
ZVEZDA: Nova utakmica bez kazne ili kraj ABA lige

Foto:MN Press
Disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić Bekčić saopštio je u subotu da je registrovao neodigranu utakmicu Budućnost - Zvezda rezultatom 20:0 i to saopštenje poslao klubovima.

U istom dokumentu on je naglasio da je registrovao rezultat i propisao kaznu Zvezdi (minus bod i 20.000 evra) u okviru svojih nadležnosti, ostavivši rukovodstvu regionalnog takmičenja da donese konačnu odluku, a crveno-belima mogućnost da ulože žalbu.

Zvezda se žalila, obrazložila da nije otišla u Podgoricu zbog bezbednosnih razloga, a u toku večeri oglasila se i oštrim saopštenjem.

Sa Malog Kalemegdana je poručeno da je odluka o kažnjavanju "uslovna i kontradiktorna". Takođe, Zvezda traži hitnu odluku o odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne, uz poruku da će u suprotnom "sve ostalo označiti kraj ABA lige".

Pročitajte kompletno saopštenje regionalnog šampiona.

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je dobio odluku disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekčića, koja se bazira isključivo na zapisniku delegata neodigrane utakmice 13.kola ABA lige KK Budućnost VOLI - KK Crvena zvezda mts dana 30.12.2019.godine, Senada Beganovića".

"U istoj odluci disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića (koja je uslovnog karaktera) jasno se navodi "DA O REGISTRACIJI UTAKMICE NE ODLUČUJE DISCIPLINSKI SUDIJA ABA LIGE" i da se odluka može primeniti tek kada Predsedništvo ABA lige donese odluku po zahtevu KK Crvena zvezda oko odlaganja utakmice!"

"Ukoliko Predsedništvo ABA lige donese pozitivnu odluku o zahtevu KK Crvena zvezda mts i odloži utakmicu, odluka o kažnjavaju koja je uslovna, ne važi!"

"KK Crvena zvezda mts takođe naglašava da u odluci disciplinskog sudije postoje brojne kontradiktornosti poput one u kojoj se navodi da „prema izveštaju delegata, svim dopisima i predsedniku ABA lige Domagoju Čavloviću, liga nije donela nikakvu odluku od odlaganju utakmice“?"

"KK Crvena zvezda mts je jasno i glasno navela u svojim dopisima, prigovorima i dopunama da nije dobila nikakvu odluku ABA lige da utakmica u Podgorici MOŽE DA SE ODIGRA u predviđenom terminu dana 30.12.2019. godine".

"Takođe, KK Crvena zvezda mts skreće pažnju javnosti da se u obrazloženju disciplinskog sudije jasno navodi "da ova kazna ne egzistira u slučaju ukoliko Predsedništvo ili novi direktor i sportski direktor donesu drugačiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj".

"Takođe, ista vrhovna tela ABA lige imaju pravo da preinače i ostale uslovne kazne – novčanu kaznu i oduzimanja boda."

"KK Crvena zvezda mts upozorava da je u ovom slučaju i počev od 28.12.2019. godine učinio sve što je u njegovoj moći i na sve moguće načine, da dobije pravovremeni odgovor od strane lige, kao i svih nadležnih bezbednosnih organa Republike Srbije oko odlaska i odigravanja utakmice u Podgorici. Podsećamo da je u pitanju bila VIŠA SILA i okolnosti koje nemaju veze sa sportom, niti je na njih mogao da utiče kao klub!"

"Pošto se disciplinski sudija ABA lige, osim što je doslovno tumačio izveštaj delegata, ogradio i prebacio odgovornost na Predsedništvo i novi menadžment ABA lige – očekujemo da Predsedništvo regionalnog takmičenja i svi organi u čijoj je to nadležnosti promene ovu odluku, budu mudri, pragmatični u situaciji koja celu ABA ligu i sve klubove stavljaju na veliki ispit i dovode u pitanje njenu budućnost, i na prvom mestu regularnost!"

"U slučaju da se oni koji treba da odluče o epilogu ove utakmice, kruto drže samo slova, ne i okolnosti u kojima je trebalo da bude odigrana utakmica u Podgorici, i kao merodavni potvrde ovu uslovnu odluku disciplinskog sudije – koji se ponavljamo, i samoproglasio nenadležnim za izricanje konačne kazne, onda će ABA liga kakvom je znamo – prestati da postoji!"

"KK Crvena zvezda mts je svoje razloge da ne otputuje u Podgoricu i svega što je prethodilo toj odluci, jasno naveo na konferenciji za medije u ponedeljak. Događaji nakon toga samo su doneli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu".

"Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsedništva ABA lige ovim povodom, i odluku od odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne. Sve ostalo - označiće kraj ABA lige jtd!", poruka je Crvene zvezde.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE