Obrenovac, 27.05.2020

EVROLIGA I EVROKUP U SRBIJI?


Izvor: B92,Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.05.2020.
Srbija se bori da dobije organizaciju završnice košarkaške Evrolige i Evrokupa, u Beogradu i Novom Sadu

Foto:EPA-EFE/TOMS KALNINS


Vučić je poslao jasnu poruku u Barselonu - predsedniku elitnog takmičenja Ðordiju Bartomeuu, prenosi Tanjug.

Ta Vučićeva izjava već je "odjeknula u košarkaškom svetu", objavili su je neki najpoznatiji portali i samo dala dodatni legitimitet pismu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je pre nekoliko dana predložio Bartomeuu da se završnica Evrolige održi u Beogradskoj areni, a Evrokupa u Novom Sadu.

"Borimo se da dobijemo organizaciju završnica Evrolige i Evrokupa, takmičenja u kojima učestvuju Crvena zvezda i Partizan. Na taj način mogli bismo da imamo oko 3.000 ljudi koje bismo ugostili u Beogradu i Novom Sadu, koji bi odseli u našim hotelima”, istakao je Vučić gostujući na TV Pink.

Zašto su Beograd i Novi Sad idealni domaćini završnice ova dva takmičenja, ukoliko se Evroliga 24. maja, za kada je najavljena odluka, izjasni za ovakav način završetka sezone?

Razloga je mnogo, počev od onog što svi već dobro znaju da je Srbija savršen organizator velikih takmičenja, a u to su se svi uverili ne tako davno, pošto je spektakularni Fajnal-for 2018. godine održan u Areni, a Real sa Lukom Dončićem osvojio titulu.

Naravno, u uslovima pandemije koronavirusa i kada je ideja da se svi klubovi okupe na jednom mestu, malo je onih koji mogu da izađu u susret, a Beograd i Novi Sad to mogu i to bez većih problema.

Primera radi, u Beogradu aerodrom, dvorana i hoteli nalaze se na svega desetak kilometara, što bi potpuno olakšalo organizaciju i na sportskom i na zdravstvenom planu.

Za Novi Sad, put od aerodroma jeste malo duži, ali u gradu postoje takođe sjajni uslovi, veća i manja dvorana, odlični hoteli.

Takođe, kao veoma važan faktor nameće se činjenica da je Srbija košarkaška zemlja i da je Beogradska Arena itekako dobro poznat teren za sve, pa makar se ovaj put igralo bez publike.

Sa druge strane, ako bi se Evrokup igrao u Novom Sadu, na neki način pronađeno bi kompromisno rešenje jer bi Partizan, koji je u regularnom delu stekao prednost domaćeg terena, igrao u svojoj zemlji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE