Obrenovac, 18.10.2021

EVROLIGA NEMILOSRDNA PREMA ZVEZDI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.12.2019.
Žestoka kazna za crveno-bele zbog kvara na semaforu i ispada navijača

Foto:StarSport
Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je od strane disciplinskog sudije Evrolige zbirnom kaznom od 17.500 evra zbog propusta u organizaciji utakmice 11. kola Evrolige sa Valensijom, koja je odigrana prošlog četvrtka godine u Beogradu.

Kako je saopšteno na sajtu kluba, disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan izrekao je ovu kaznu zbog dva propusta: zastoj u radu semafora, koji je prouzrokovao prekid utakmice u trajanja od 57 minuta tokom prve cetvrtine utakmice u iznosu od 15.000 evra i u bacivanja kovanica na teren i limenke za piće kojom je pogođen jedan od sudija po završetku utakmice, u iznosu od 2.500 evra.

U obrazloženju kazne navodi se da je KK Crvena zvezda i u prošlosti kažnjavan zbog propusta slične prirode, ali je olakšavajuca okolnost uzeta u obzir da je klub na utakmici sa Valensijom preduzeo sve mere kako bi se utakmica ipak odigrala u zakazanom terminu.

"Pridržavajući se ugovora, klub će refundirati kaznu od 15.000 evra za neispravnost semafora od SC 'Tašmajdan' koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora, imajući u vidu da klub, a ni SC 'Tašmajdan' i hala 'Aleksandar Nikolic' ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku od strane isporučioca. KK Crvena zvezda podseća da je do sada, od kada se takmiči u Evroligi platio na ime kazni, po više osnova sumu od preko 150.000 evra zbog bacanja predmeta u teren, zakrčenih prolaza,i ostalih prekršaja koji podležu sankcijama disciplinskog pravilnika Evrolige", stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalmegdana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE