Obrenovac, 10.07.2020

USPUTNA STANICA ZA TOKIO


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 09.02.2020.
Štefanek: Nije smak sveta ako na EP ne osvojim medalju

Foto:AP/Wu Wei
Zbog obaveza koje ima kao predsednik Sportskog saveza Srbije Štefanek nije imao previše nastupa na zvaničnim takmičenjima u poslednje vreme, a ovo će mu biti prvo veliko još od Svetskog prvenstva u Budimpešti 2018 godine, na kojem je osvojio srebrnu medalju.

"Dobro sam se pripremio, ali ovo prvenstvo Evrope mi ne predstavlja prioritet. Ovo će biti uvodni deo mog pripremnog perioda za Tokio. Konkurencija će biti jaka u 72 kg, to nije moja kategorija, već kategorija iznad. U pripremnom periodu sam spustio kilažu na 72 kg, tako da neće biti skidanja kilaže pred samo takmičenje", izjavio je Štefanek.

On ističe da ne može da predvidi koliko rezultatski može da ostvari na takmičenju u Rimu.

"Moja očekivanja su uvek najviša. Uvek idem na najsjajnije odličje, ali u ovom momentu ne mogu ništa da garantujem. Sve zavisi i kako se takmičarskog dana budem probudio u Italiji. Sigurno je da ću dati sve od sebe, ali i da ne osvojim medalju na ovom takmičenju nije smak sveta jer ovo je samo usputna stanica do OI. Idem na takmičenje bez pritiska i tenzije".

Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu u Kaspijsku osvojila tri medalje. Dva srebra, Viktor Nemeš I Mikheil Kadžaja u grčko-rimskom I Stevan Mićić u slobodnom stilu.

Šampionat Evrope u Rimu održava se od 10. do 16. februara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE