Obrenovac, 02.07.2020

IVANA IZABRALA BEOGRAD


Izvor: Mondo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.12.2019.
Zlato uvek ispred dolara

Foto:MN Press
Bliži se olimpijska godina.

Za Ivanu Španović je praktično već počela 16. decembra, kada je u atletskoj dvorani na Banjici odradila prvi od brojnih treninga na putu ka Tokiju, gde će braniti olimpijsku bronzu osvojenu pre četiri godine u Riju.

Njen dugogodišnji trener Goran Obradović rekao je za "Sportski žurnal" da su Ivana i on svesno odlučili da Novi Sad zamene Beogradom i da će u prestonici ostati do 28. decembra.

"Imamo sasvim dobre uslove za rad u dvorani u svom gradu, ali promena dobro dođe za koncentraciju. Nema svakodnevnih drugih obaveza, već samo fokusiranje na trening", rekao je Obradović i dodao:

"U punom je pogonu. Ovo je predtakmičarski period. Sjajni uslovi u ovom objektu, koji s pravom zovemo 'kraljičinim dvorima', omogućavaju joj sve uslove za rad na tehnici skoka u dalj i na brzini".

On je rekao da će ove zime na prvim dvoranskim takmičenjima, a prvo je zakazano za 31. decembar u Karlsrueu, cilj biti skok od sedam metara.

"Olimpijska je sezona u pitanju i nema mesta opuštanju ni u jednom njenom delu", izjavio je Obradović, koji je otkrio da će Ivana pokušati da trijumfuje u "snežnoj" Dijamantskoj ligi - odnosno seriji mitinga u dvoranama širom sveta.

"Idemo na Dijamant i zlato kao uvek, a posle se okrećemo Olimpijskim igrama u Tokiju i napadu na prvu olimpijsku zlatnu medalju za Srbiju u atletici", rekao je Obradović, koji je podsetio da Ivana ni prošle sezone nije imala dilemu između zarade na turnirima i borbi za medalje.

Ona se svesno odrekla nagrade od 20.000 dolara da bi bila spremna za Prvenstvo sveta u Birmingemu.

"Draže nam je bilo da osvojimo zlato na Šampionatu sveta nego dolare. Sportski uspeh nam je uvek bio u prvom planu", podsetio je Obradović na koji način razmišljaju naša najbolja atletičarka i on.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE