Obrenovac, 25.05.2020

ZDRAVLJE SPORTISTA MORA BITI NA PRVOM MESTU


Izvor: Alo.rs, Tanjug-alo.rs/M.D.,Lokalne novine | Obrenovac, 25.03.2020.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije pozdravlja odluku

Foto:Tanjug Zoran Zestic


Olimpijske igre su odlo┼żene za narednu godinu ...

Olimpijski komitet Srbije (OKS) pozdravlja odluku o odlaganju Olimpijskih igara, jer je, kako se navodi u saop┼ítenju, pvenstveno usmerena na o─Źuvanje zdravlja i bezbednosti svih sportista.

Predsednik OKS Bo┼żidar Maljkovi─ç izjavio je da su u OKS mi┼íljenja da je Me─Ĺunarodni olimpijski komitet doneo pravu odluku time ┼íto je odlo┼żio Olimpijske igre.

"Kako sam i svaki put do sada rekao, zdravlje sportista mora biti na prvom mestu i ovo je upravo pokazatelj da je MOK odgovorna i ozbiljna organizacija koja ─Źuje i po┼ítuje glas sportista i nacionalnih olimpijskih komiteta. Ova odluka sigurno nije bila laka ni za Me─Ĺunarodni olimpijski komitet, ni za japansku stranu, ali ona pokazuje da ideja olimpizma prevazilazi sport i uvek radi u koristi ─Źoveka i ─Źove─Źanstva", istakao je Maljkovi─ç. 

Kako je naveo, svima nama predstoji ozbiljan poduhvat da se prvo izborimo sa ovim podmuklim virusom, a onda nakon toga da sve planove i aktivnosti prilagodimo novoj situaciji u kojoj se niko nikada do sada nije na┼íao. 

"Siguran sam da ─çe sportisti i svi ostali ljudi od sporta kad sve ovo pro─Ĺe, uspeti da se na najbolji mogu─çi na─Źin pripreme za najve─çi sportski doga─Ĺaj na na┼íoj planeti", poru─Źio je Maljkovi─ç.


Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE