Obrenovac, 18.10.2021

KOÅ ARKAÅ ICE SU VREDNO RADILE


Izvor: Alo.rs/I.S.,Lokalne novine | Obrenovac, 27.06.2020.
Selektorka prezadovoljna pripremama

Foto:kss.rs


Olimpijske igre u Tokiju, na koje je srpska reprezentacija obezbedila plasman, odložene su zbog koronavirusa za naredno leto.

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković, posle završenih priprema na Zlatiboru, izjavila je da okupljanje u potpunosti uspelo i da joj je donelo pravu sliku trenutnog stanja. Košarkašice su danas završile pripreme u okviru kojih je grupa iskusnijih igračica radila nedelju dana, dok su mlađe tokom deset dana imale ukupno 17 treninga.

"Moram, pre svega, da istaknem velike napore zbog trenutne zdravstvene situacije. Preduzeli smo sve moguće mere kako pandemija koronavirusa ne bi uticala na naš rad. Zadatak je u potpunosti ispunjen. Iskusnija grupa je dobila mogućnost da se okupi, podseti se našeg sistem i da uđe u prepoznatljivu formu, posle perioda karantina i kućnog vežbanja. Sigurna sam da će im ovaj rad mnogo koristiti u narednoj sezoni", rekla je Maljković za sajt KSS.

Prvih sedam dana na Zlatiboru su radile Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Dajana Butulija, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Aleksandra Stanaćev, Maja Škorić i Tina Krajišnik. Mlađu grupu činile su Snežana Bogićević, Anđela Dugalić, Mina Đorđević, Mona Zarić, Katarina Zec, Katarina Jakovljević, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Jovana Nogić, Sofija Olić, Milica Popović, Ivana Raca, Tina Selaković, Višnja Stefanović, Marina Stojić i Teodora Turudić.

"Mlada grupa igračica je dobila priliku da na delu vidi kako izgleda dril seniorske ženske reprezentacije koji je sa velikih takmičenja doneo tri medalje u poslednjih pet godina. Ponudili smo im sistem, kvalitetan rad i sve ono što samo može da im pomogne u njihovom daljem razvoju. Još je rano pričati o nekom kvalitetu i perspektivi, na njima je da se vrednim i predanim radom i daljim napretkom izbore za svoje mesto u seniorskom timu", zaključila je selektorka Maljković.

Olimpijske igre u Tokiju, na koje je srpska reprezentacija obezbedila plasman, odložene su zbog koronavirusa za naredno leto, kada će se igrati i Evropski šampionat. Do tada Srbiju čekaju dva "prozora" kvalifikacija i dueli sa Turskom, Litvanijom i Albanijom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE