Obrenovac, 21.06.2024

SVE JE SPREMO ZA RVAČKI SPEKTAKL


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 08.09.2022.
Beograd domaćin Svetskog prvenstva u rvanju

Foto:Profimedia


Sve je spremno za početak Svetskog prvenstva u rvanju kome će Beograd biti domaćin od 10. do 18. septembra. Svečano otvaranaje biće održana u Štark areni 11. septembra u 16 časova, a organizatori najavljuju spektakularan program. Ono što je sjajna vest za sve ljubitelje sporta, a posebno rvanja u Srbiji je podatak da će ulaz u najveću dvoranu na Balkanu biti slobodan, a preuzimanje besplatnih ulaznica biće organizovano na punktovima ispred Beogradske arene.

Svetski šampionat za seniore okupiće 2.500 rvača iz 75 zemalja, a predsednik Organizacionog odbora i pomoćnik ministra omladine i sporta, Darko Udovičić, najavljuje veliki spektakl.

"Dodeljivanjem organizacije Svetskog seniorskog prvenstva, Rvački savez Srbije dobio je veliko priznanje za sve ono što radi poslednjih godina i veoma nam je drago zbog toga. Siguran sam da će ceo naš organizacioni tim još jednom dokazati da smo neprikosnoveni domaćini velikih sportskih događaja, a da će svi gostii iz Srbije poneti najlepše uspomene. Uveren sam i da će, pored odličnih sportskih rezultata naših takmičara, ovaj šampionat doprineti dodatnoj promociji naše zemlje i Beograda u svetu, ali i rvanja kao sporta”, rekao je Udovičić i dodao:

Upravo iz tog razloga sam počastvovan i privilegovan što sam dobio priliku da budem predsednik Organizacionog odbora i na tome zahvaljujem Rvačkom savezu Srbije i njegovom predsedniku Željku Trajkoviću”.

Udovičić je naglasio da su sve strukture u organizaciji ovog Svetskog šampionata svojim obavezama prišli na izuzetno profesionalan način i da se pažnja posvetila i najsitnijim detaljima:

Rvački savez Srbije ima vrhunski uigran i profesionalan tim, koji je u svakom trenutku znao šta želi od organizacije ovog prvenstva. Olakšavajuća okolnost je činjenica da svi imaju bogato iskustvo u pripremi ovakvih takmičenja. Tu pre svega mislim na takmičenja u omladinskim kategorijama, koja su održana prošle godine i koja su bila usputna stanica za ovo seniorsko prvenstvo koje nam sledi”.

Udovičić je posebno pohvalio izvanrednu saradnju koju Ministarstvo omladine i sporta ima sa Rvačkim savezom Srbije.

Naša saradnja dvosmerno funkcioniše, to je jedan izuzetan partnerski odnos i na to smo veoma ponosni. Treba istaći da je tome znatno doprineo izuzetan rad ljudi u Rvačkom savezu, ali i vrhunski rezultati koje naši rvači u kontinuitetu ostvaruju u poslednje vreme. Rvački savez je možda i najbolji primer sinergije države sa nekim nacionalnim granskim sportskim savezom, koji pored odličnih takmičarskih ostvarenja na pravi način promoviše i sport u našoj zemlji”.

Srbija može se pohvali činjenicom da je ove godine domaćin velikog broja vrhunskih sportskih događaja. Posle Svetskog atletskog prvenstva i dvorani, Fajnal-fora košarkaške Evrolige i Fajnal-ejta Lige šampiona u veterpolu, organizacija Svetskog šampionat u rvanju je još jedan pokazatelj permanentnog ulaganja u srpski sport.

To je strateški pravac koji je zauzelo Ministarstvo omladine i sporta na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem uz veliku podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je veliki ljubitelj sporta. Čvrsto se držimo te strategije i moram da kažem da je to pravi odnos koji država treba da ima prema sportu. Organizacijom velikih takmičenja na najbolji način se promoviše sport, ali i sve vrednosti koje on sa sobom nosi. Mi smo mala zemlja, ali smo kroz sport i te kako prepoznatljivi u svetu i izuzetno smo zadovoljni zbog svega toga”, konstatovao je Udovičić i potom poručio:

Pozivam publiku da u što većem broju dođe u Arenu i pruži podršku svim rvačima, a da posebno svi navijamo za naše takmičare za koje sam uveren da će dati sve od sebe da osvoje medalju što bi u ovako izuetnoj konkurenciji bio veliki uspeh. Siguran sam da ćemo kao organizatori ispuniti najviše standarde i očekivanja i još jednom se dokazati i potvrditi kao vrhunski domaćini i da ćemo svi zajedno ponovo poslati prelepu sliku sportske i uspešne Srbije u svet”, zaključio je Udovičić.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE