Obrenovac, 21.06.2024

ODBOJKAÅ KI SAVEZ SRBIJE DOBIO NOVOG PREDSEDNIKA


Izvor: Espreso/B92/Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2022.
Odluka je bila jednoglasna!

Foto:Starsport©


Đula Mešter izabran je za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj izbornoj Skupštini OSS.

Delegate Skupštine OSS na početku rada pozdravio je Zoran Gajić, dosadašnji predsednik OSS, a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije.

Skupštini OSS prisustvovalo je 49 od 50 delegata.

U radnom predsedništvu vanredne izborne Skupštine OSS bili su Petar Bogunović, Zlatko Petrović i Gordan Vilimanović.

Đula Mešter je predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS, Jelena Nikolić, prvi potpredsednik, Petar Bogunović, potpredsednik i Vesna Đurišić, potpredsednik. To je ujedno sastav predsedništva OSS.

Đula Mešter je u skladu sa Statutom OSS predložio članove Nadzornog odbora u narednom mandatu. Jednoglasnom odlukom delegata, Dragan Tadić je izabran za predsednika, a Stefan Čuković i Novak Savanović za članove Nadzornog odbora OSS.

Đula Mešter, kao i svi članovi predsedništva i Nadzornog odbora OSS izabrani su na period od pet godina, odnosno do 2028. godine.

Đula Mešter je diplomirao na Višoj mašinskoj školi u Subotici i stekao zvanje inženjera mašinstva. Govori mađarski, italijanski i engleski jezik.

Đula Mešter je jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena. U toku svoje bogate karijere osvojio je 12 medalja sa reprezentacijom: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama (2000. i 1996), srebro na Svetskom prvenstvu (1998), bronzane medalje u Svetskom Kupu izazivača (1996) i Svetskom Kupu šampiona (2001), srebro (2003) i dve bronze (2002. i 2004) u Svetskoj ligi, zlato (2001), srebro (1997) i dve bronze (1995. i 1999) na Evropskim prvenstvima.

Igrao je za klubove u Italiji i Grčkoj, a u domaćem prvenstvu za Spartak i Vojvodinu, sa kojom je 1996. godine osvojio 3. mesto u Kupu šampiona.

Mešter je bio predsednik SD Spartak iz Subotice, a na mesto potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije izabran je 2016. godine. Na mesto prvog potredsednika OSS postavljen je 2019, dok je 2022. godine izabran za četvrtog predsednika u istoriji Odbojkaškog saveza Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE