Obrenovac, 21.06.2024

SRBIJA SE SPREMA ZA SVETSKO PRVENSTVO


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 25.04.2023.
Bokseri motivisani pred veliko takmičenje: Svaki trening je kao meč na šampionatu!

Foto:BSS


Osam dana ostalo je do početka Svetskog prvenstva u boksu (seniori) koje će biti održano u Taškentu.

Seniorska boks reprezentacija Srbije nalazi se na zajedničkim pripremama u Uzbekistanu sa selekcijom domaćina ovog šampionata, kao i kubanskim bokserima. Finiš brušenja forme za najvažnije takmičenje u sezoni realizuje u nacionalnom boks centru Uzbekistana, gde zajedno sa domaćim bokserima sparinguju i rade na specifičnim treninzima koji su uobičajeni za poslednje dane pred velika takmičenja.

Reprezentacija Srbije u sastavu: Omer Ametović (48-51 kg), Tamir Galanov (51-54 kg), Stefan Camović (57-60 kg), Aleksej Šendrik (60-60,5 kg), Vahid Abasov (63,5 – 67 kg,) Semiz Aličić (63,5 – 67 kg,) Jovan Nikolić (67-71 kg), Almir Memić (71-75 kg), Artjom Agejev (75-80 kg), Vladimir Mirončikov (75-80 kg), Milosav Savić (80-86 kg), Sadam Magomedov (86-92 kg), Vladan Babić (92+ kg), predvođeni selektorom Milanom Piperskim i stručnim štabom koji čine treneri Nijazumbetov Bolat, Horhe Matos Frometa, Pedro Ransel Granado, Aleksej Galejv i doctor Miodrag Lazarević, već nedelju dana u Taškentu vredno rade na svim segmentima kako bi maksimalno spremni dočekali nastupajuće Svetsko prvenstvo koje je zakazano za period od 1. do 14. maja 2023.

„Pripreme u Taškentu su u punom jeku i teku po planu. Imamo fantastične uslove za rad, u ekipi vlada odlična atmosfera, a prilično sam zadovoljan i prikazanim boksom. Naš predsednik bokserskog saveza Nenad Borovčanin posetio nas je na pripremama zajedno sa predsednikom bokserskog saveza našeg domaćina Sakenom Polatovim koji su se na licu mesta uverili u kvalitet rada i zalaganja reprezentativaca obe selekcije. Bokseri su maksimalno motivisani, svaki trening posmatraju kao da je meč na svetskom šampionatu, želja za pobedom je nepresušna i u ovom raspoloženju dočekujemo planetarnu smotru boksa gde želimo da ne samo ponovimo uspeh iz Beograda 2021. već i da odemo nekoliko koraka dalje“, rekao je selektor srpske reprezentacije Milan Piperski.

Konačan spisak boksera koji će Srbiju pretstavljati u uzbekistanskom Taškentu biće poznat tokom sledeće nedelje.

„Ono što krasi naš tim je jedinstvo, kompaktnost, disciplina i ljubav prema Srbiji. Ono što je uvek sto posto je to da će svaki naš reprezentativac koji uđe u ring dati sve od sebe za trijumf Srbije. Sparing mečevi u Taškentu će im sigurno mnogo koristiti, baš kao i kompletan pripremni ciklus kroz koji su prošli. Čak i ako neki ne budu išli na Svetsko prvenstvo, do kraja godine nas očekuje nekoliko važnih takmičenja, pre svega Evropske igre u Poljskoj koje su kvalifikacione za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. tako da će se sve ove pripreme višestruko isplatiti“, zaključio je selektor Piperski.

Svetski šampiona za seniore u boksu 2021. održan je u beogradskoj Areni. Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin kao čelni čovek organizacije SP 2021. simbolično je predao bokserske rukavice čelnom čoveku organizacije SP 2023. u Uzbekistanu, predsedniku saveza ove zemlje koja je poznata kao jedna od zemalja sa najvećom tradicijom u boksu I veliki šampionima, Sakenu Polatovu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE