Obrenovac, 21.06.2024

ČEKALI 40 GODINA


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 25.12.2022.
Irak domaćin Kupa Zaliva posle četiri decenije

Foto:Profimedia / AHMAD AL-RUBAYE / AFP


Iračka fudbalska federacija objavila je danas početak prodaje ulaznica za 25. Kup Zaliva, što će biti prvo regionalno fudbalsko takmičenje u toj zemlji posle više od četiri decenije.

Okupljajući osam arapskih zemalja Persijskog zaliva, uključujući Saudijsku Arabiju, Kuvajt, Katar, Jemen i Ujedinjenje Arapske Emirate, Kup Zaliva će se održati od 6. do 19. januara u Basri, velikom gradu na jugu Iraka.

Posle decenija razornih sukoba i u doba nestabilne bezbednosne situacije, ovo takmičenje predstavlja veliki izazov za iračke vlasti.

Savez je na Fejsbuku predstavio sajt za prodaju ulaznica čije cene variraju od 10 do 30 dolara, u zavisnosti od kategorije mesta.

Sredinom decembra iračke vlasti su najavile ukidanje viza za navijače koji će doći na to takmičenje, nadajući se da će ih privući iz zemalja Zaliva, posebo iz susednog Kuvajta čija je granica samo pedesetak kilometara od Basre.

Basra ima dva stadiona: jedan kapaciteta od 65.000 i drugi sa 30.000 mesta koji će biti svečano otvoren u ponedeljak prijateljskom utakmicom timova iz Iraka i Kuvajta.

Glavni grad Iraka, Bagdad, koji je godinama bio bez medjunarodnih utakmica zbog nestabilnosti i ooružanih sukoba, početkom 2022. godine je bio domaćin prijateljske utakmice reprezentacije Iraka i Ugande. Bio je to prvi međunarodni meč u glavnom gradu od 2013. godine kada je Irak dočekao Liberiju.

Irak je prvi put bio domaćin Kupa zaliva 1979. godine, u Bagdadu. Ta zemlja je trebalo da to takmičenje organizuje i 2014. godine, ali je tada zbog rata turnir premešten u Saudijsku Arabiju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE