Obrenovac, 25.05.2022

NOVI USPEH ZA SRPSKE STRELCE


Izvor: Espreso/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 27.05.2021.
Arnunović i Mikec 'upucali' srebro!

Foto:Streljački savez Srbije


Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su srebrnu medalju u miksu vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

U meču za zlatnu medalju Srbija je izgubila od Rusije sa 13:17. Za Rusiju su pucali Vitalina Bacaraškina i Artjom Četnusov. ; Arunović i Mikec su na svih šest dosadašnjih šampionata na kojima je miks bio deo takmičenja došli do pobedničkog postolja. Na prvenstvima 2016. i 2017. godine osvojili su zlato, 2018, 2020. i 2021. godine su izborili srebro, a 2019. godine bronzu.

Drugi miks Srbije pištoljem Jasmina Milovanović/Dimitrije Grgić zauzeo je 19. mesto, a od druge faze delila su ih tri kruga.

Selektorka reprezentacije za pištolj Jelena Arunović rekla je da su Arunović i Mikec održali kontinuitet uspeha i da je raduje napredak i dobar rad strelaca.

- Bilo je mnogo iznenadjenja koja smo i očekivali, s obzirom na dugu takmičarsku pauzu. Mnogi favoriti su bili daleko od medalja. Ipak, Zorana Arunović i Damir Mikec su potvrdili kvalitet i održali kontinuitet uspeha. Od početka prvenstva u Osijeku, nivo preciznosti i rezultata iz takmičenja u takmičenje, iz dana u dan raste, što je potvrda dobrog i intenzivnog rada u poslednjih 14 meseci. Taj napredak me posebno raduje - navela je ona.

Selektorka je dodala da je srpski tim u drugoj fazi kvalifikacija maestralno obavio posao i da je zaslužio plasman u finale.

- U duelu za zlato smo ponovo pokazali da smo ravnopravni sa Rusima, da možemo da ih pritisnemo, ali nam je nedostajala dobra završnica. Čestitamo rivalima, ali svakako moramo da budemo srećni, Damir i Zorana su ponovo pokazali da odlično funkcionišu kao tim - rekla je Arunović.

U takmičenju mešovitih parova puškom Srbija je imala dva tima. Andrea Arsović i Milutin Stefanović zauzeli su 35. mesto, a Sanja Vukašinović i Milenko Sebić 39.

Zlatnu medalju osvojio je miks Francuske, koji je u finalu pobedio Rusiju sa 16:4.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE