Obrenovac, 18.12.2018

Maljkovi─çeva: Ose─çaj i du┼żnost, a ne hir


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 10.01.2018.
Nova selektorka ┼żenske ko┼íarka┼íke reprezentacije Srbije Marina Maljkovi─ç rekla je da njen povratak na klupu nacionalne selekcije nije hir

Foto:Dejan Boškov/Alo!/StarSport


´╗┐

Maljkovi─çeva je dodala da je pred ekipom veliki rad kako bi se ostvario što bolji rezultat na Evropskom prvenstvu 2019. godine.

"┼Żelim da vam ka┼żem da moje prisustvo moj povratak ovde nije nikakav hir. Moja odluka da preuzmem reprezentaciju nije doneta nakon dubokog razmišljanja. Ja bih to nazvala ose─çajem... To je moj du┼żnost da uradim u ovom trenutku. Du┼żnost prema Srbiji, gradu mom Beogradu, du┼żnost ka Kara─Ĺor─Ĺevoj zvezdi koju sam dobila, du┼żnost prema Košarkaškom savezu", rekla je Maljkovi─ç novinarima u Beogradu.

Marina je ve─ç od 2011. do 2017. godine bila selektorka, ali je na po─Źetku prethodne podnela ostavku zbog, kako je navela, umora. Godinu dana kasnije ona se vra─ça na kormilo reprezentacije koju ─çe 2019. godine predvoditi na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji.

"Veliku zahvalnost dugujem Saši (Predragu Danilovi─çu) tog 3. januara pre godinu dana kada sam podnosila ostavku. To razumevanje je veoma va┼żno u ovoj saradnji. Nisam o─Źekivala poziv sada kada je došao u Istanbul, niti sam razmišljala da ponovo vodim... Jednostavno njegov tajming je bio jako dobar i u dve re─Źi smo se razumeli kada je potrebno. Mnogo više sam razmišljala i no─çu nisam spavala kada je trebalo da donesem odluku da napustim reprezentaciju", rekla je Marina.

Ona je sa 2015. predvodila ┼żensku košarkašku reprezentaciju do zlatne medalje na Evroprskom prvenstvu, a godinu dana kasnije je na Olimpijskim igrama s nacionalnom selekcijom osvojila bronzano odli─Źje.

"Malo ljudi bi donelo odluku da se vrati na mesto velikih uspeha. Svesna sam da ako se ne ponove rezultati, ne─çe me se mnogi se─çati. Nisam ja bitna i šta ─çe biti s mojim imid┼żom. Ukoliko sam ja ta koja treba srpskoj košarci, ja sam tu i uradi─çu najbolje što mogu svoj posao. Nadam se da ─çemo opet obradovati naciju, ali treba biti realan... Videli smo kakve su bile kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, nismo se proslavili. Period je Evropsko prvenstva je najva┼żniji sada", rekla je Maljkovi─ç.

Srbija ─çe naredne godine biti doma─çin Evropskog prvenstva 2019. godine, zajedno s Letonijom.

"Ispred nas je prva zvani─Źna utakmica tek za godinu i po dana. Ono što je najva┼żnije je da se javnost informišemo o svemu. Kakva je situacija i šta nas o─Źekuje, a ne da pitaju tada šta su nam ambicije. Ve─ç sam predo─Źila šta nas sve o─Źekuje. Sledi period teškog rada. Ne treba pominjati maksimum koji svi treba da damo", kazala je ona.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilovi─ç rekao je da veoma sre─çan što se Marina Maljkovi─ç vratila na mesto selektora.

Potpredsednica KSS Ana Jokovi─ç dodala je da organizacija EP 2019. zna─Źila da Srbiju mora da predvodio "najbolji i najtrofejniji trener".

"Svi dobre znate da smo doma─çini EP 2019. To je automatski zna─Źilo da mora da nas vodi na najbolji najtrofejniji trener, a to je Marina Maljkovi─ç. Ne u─Źestvujemo na SP, ali imamo akcije ve─ç od februara, kada ─çe biti okupljanje, a nastavljamo tokom leta u Kini, te novembru", rekla je ona.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE