Obrenovac, 14.12.2018

Sportisti zatražili obavezujuće uputstvo od Vlade u vezi nastupa na istim takmičenjima sa Kosovom


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 15.12.2017.
Na okruglom stolu sportskih institucija u okviru 'unutrašnjeg dijaloga' o Kosovu je ukazano i na niz konkretnih problema s kojima se sreću srpski sportisti na takmičenjima sa sportistima Kosova

Foto:Beta/M.Obradović
Predstavnici sportskih institucija zatražili su od Vlade Srbije da umesto preporuke donese obavezujuće uputstvo o načinu ponašanja srpskih sportista na takmičenjima na kojima učestvuju i sportisti Kosova.

Navedeno je i da je Kosovo član više međunarodnih i evropskih sportskih organizacija i da se, kako je rečeno, srpski timovi "na razne načine snalaze" da ne budu zajedno sa ekipama iz Kosova na terenu.

Osim toga, rečeno je i da se srpski timovi trude da ne igraju u istim grupama takmičenja sa ekipama Kosova, i ukazano na različite moguće praktične situacije, uz pitanje da li bi reprezenacija Srbije trebala da siđe sa pobedničkog postolja na kome je zajedno sa ekipom Kosova.

U pauzi skupa, ministar omladine i sporta Vanja Udovićić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić su najavili aktivnosti na preciziranju uredbe.

Udovičić je rekao da se vladina preporuka odnosi na sve situacije najavivši aktivnosti na "konkretizaciji" njenih određenih delova dok je Đurić najavio rad na tome da ta preporuka bude "sveobuhvatnija".

Đurić i Udovičić su izrazili zadovoljstvo zbog odziva predstavnika sprtskih institucija na skup o unuturašnjem dijalogu o Kosovu.

„Puni mi je srce kada vidim da su onu sprotsku strast i žar sa sportskog terena preneli i na ovaj teren“, rekao je Đurić.

Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković je rekao da je današnji bio šesti okrugli sto u okviru unutrašnjeg dela, koji će, kako je rekao, trajati do kraja prvog tromesečja naredne godine.

Tokom skupa, predsednik Olimpijskog komiteta Srbija Božidar Maljković je rekao da taj komitet podržava napore predsednika i Vladu Srbije u vezi unutrašnjeg dijaloga i rešenja u nacionalnom interesu u vezi Kosova i Metohije.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Dane Korica je rekao da će "armija sportista" učiniti sve da reprezentuju zemlju na najbolji način, i u sklopu unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Na skupu je ukazano i da je za sportiste najvažnije da učestvuju na međunarodnim takmičenjima i time na najbolji način reprezentuju Srbiju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE